មនុស្សយន្តចេះបេះផ្លែប៉េងប៉ោះ និងដឹកជញ្ជូនផ្លែប៉េងប៉ោះយកទៅទុក ដោយខ្លួនឯង

អន្តរជាតិ៖ ប្រព័ន្ធមនុស្សយន្តសម្រាប់បេះផ្លែ និងដឹកជញ្ជូនផ្លែដោយគ្មានមនុស្សជួយ ត្រូវបានបង្កើតឡើងសម្រាប់ប្រើប្រាស់ក្នុងវិស័យកសិកម្ម ដូចជានៅក្នុងកសិដ្ឋានឆ្លាតវៃជាដើម។

ក្រុមអ្នកស្រាវជ្រាវនៅនាយកដ្ឋានស្រាវជ្រាវមនុស្សយន្តប្រើបញ្ញាសិប្បនិម្មិត (Robot AI) នៃវិទ្យាស្ថានគ្រឿងចក្រ និងសម្ភារៈរបស់ប្រទេសកូរ៉េ (Korea Intitute of Machinery and Materials) បានបង្កើតប្រព័ន្ធមនុស្សយន្តពហុមុខងារសម្រាប់ការប្រមូលផលដំណាំផ្លែឈើផ្សេងៗ។

បច្ចេកវិទ្យានេះអាចត្រូវបានប្រើដើម្បីជួយនៅកន្លែងកសិកម្ម​ ដែលមានការខ្វះកម្លាំងពលកម្មមនុស្ស ដោយប្រើឱ្យប្រមូលផលដំណាំតាមរយៈប្រព័ន្ធស្វ័យប្រវត្តិ។ ប្រព័ន្ធនេះក៏រួមបញ្ចូលផងដែរនូវមនុស្សយន្ត ដែលប្រើបច្ចេកវិជ្ជាបើកបរដោយស្វ័យភាព ដើម្បីដឹកជញ្ជូនផលដំណាំផ្លែឈើយកទៅកាន់កន្លែងរក្សាទុក។

ប្រព័ន្ធមនុស្សយន្តប្រភេទថ្មី សម្រាប់ប្រមូលផលដំណាំសាកវប្បកម្ម រួមមានមនុស្សយន្តបេះផ្លែ និងមនុស្សយន្តលើកដាក់ ផ្ទេរផ្លែឈើយកទៅទុក។ បច្ចេកវិទ្យានេះត្រូវបានគេរំពឹងថា នឹងជួយដោះស្រាយការលំបាកនៅកន្លែងកសិកម្ម ដែលកំពុងប្រឈមនឹងការខ្វះខាតកម្លាំងពលកម្មមនុស្សក្នុងការប្រមូលផលដំណាំ។ តាមរយៈការធ្វើស្វ័យប្រវត្តិកម្មយ៉ាងពេញលេញនូវដំណើរការបេះផ្លែប៉េងប៉ោះ និងដឹកជញ្ជូននៅក្នុងកសិដ្ឋានទាំងមូល បច្ចេកវិទ្យានេះ បានបង្ហាញឱ្យឃើញពីលទ្ធភាពធ្វើការដោយគ្មានមនុស្សជួយនៅពេលប្រមូលផលប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែក៏មានការងារផ្សេងៗទៀត ដែលពឹងផ្អែកលើកម្លាំងពលកម្ម នៅតាមកសិដ្ឋាន។

ដោយសារតែភាពស្មុគស្មាញ និងបរិស្ថានកសិកម្ម ដូច្នេះនៅពេលបញ្ចូលបច្ចេកវិទ្យាសម្រាប់ឱ្យមនុស្សយន្តដំណើរការ វាទាមទារឱ្យអនុវត្តតាមជំនាញកម្រិតខ្ពស់។ នេះហើយជាមូលហេតុ ដែលការស្រាវជ្រាវលើមនុស្សយន្តសម្រាប់ប្រើក្នុងការប្រមូលផលកសិកម្ម កន្លងមកមិនទទួលបានជោគជ័យក្នុងដំណើរការស្រាវជ្រាវឡើយ។ ដំបូងឡើយ បច្ចេកវិទ្យាមនុស្សយន្តសម្រាប់ការប្រមូលផលដំណាំ ត្រូវបានកំណត់មុខងារឱ្យប្រមូលផលដំណាំតែមួយមុខប៉ុណ្ណោះ។

ប្រព័ន្ធមនុស្សយន្តអាចប្រើបានច្រើនមុខ ដែលទើបនឹងបង្កើតថ្មីសម្រាប់ប្រមូលផលដំណាំរបស់វិទ្យាស្ថានគ្រឿងយន្ត និងសម្ភារៈបរិក្ខា មិនត្រឹមតែមានសមត្ថភាពគ្រាន់តែប្រមូលផលប៉ុណ្ណោះទេ ថែមទាំងបង្កើតបានមនុស្សយន្តប្រើបច្ចេកវិទ្យាឱ្យប្រមូលផល និងដឹកជញ្ជូនកសិផលតដោយស្វ័យប្រវត្តិ សម្រាប់កន្លែងធ្វើកសិកម្មទាំងមូល។ ការអនុវត្តជាក់ស្តែងនូវបច្ចេកវិទ្យាថ្មីនេះ បង្ហាញឱ្យឃើញ មនុស្ស​យន្ត​សម្រាប់បេះផ្លែប៉េងប៉ោះ និងមនុស្សយន្តសម្រាប់ទទួលផ្លែប៉េងប៉ោះ ដែល​បន្ទាប់មក​ដឹកជញ្ជូន​ផ្លែប៉េងប៉ោះនេះយកទៅទុក។

មិនមានកំណត់លើចំនួនមនុស្សយន្តទេ ដូច្នេះវាអាចធ្វើបាន ដោយមានមនុស្សយន្តសម្រាប់ប្រមូលផលដំណាំច្រើនមុខយ៉ាងសកម្មក្នុងការប្រមូលផលដំណាំផង និងមានមនុស្សយន្តសម្រាប់ទទួល ហើយដឹកជញ្ជូនដំណាំយកទៅទុកផង នៅក្នុងពេលតែមួយ។

មនុស្សយន្តប្រមូលផលស្គាល់ដំណាំយ៉ាងឆាប់រហ័ស និងច្បាស់លាស់ នៅក្នុងកសិដ្ឋាន ដែលមានដំឡើងកម្មវិធីបច្ចេកវិទ្យាមេកានិច និងបញ្ហាសិប្បនិម្មិតដ៏ទំនើបរបស់វិទ្យាស្ថានគ្រឿងយន្ត និងសម្ភារៈបរិក្ខា ។ មនុស្សយន្តទាំងនេះប្រើដៃមនុស្សយន្តមានកម្លាំងខ្លាំង ដែលបង្កើតឡើង ដើម្បីប្រមូលផលដំណាំដោយគ្មានការលំបាកអ្វីឡើយ។ ចំណែកមនុស្សយន្តដឹកជញ្ជូនក៏មានសមត្ថភាពបើកបរដោយស្វ័យប្រវត្តិយ៉ាងជាក់លាក់នៅក្នុងកសិដ្ឋានផងដែរ។

មនុស្សយន្តប្រមូលផលប្រើប្រាស់បច្ចេកវិទ្យាបញ្ញាសិប្បនិម្មិត ដើម្បីសម្គាល់ទីតាំង និងរូបរាងដំណាំបានយ៉ាងត្រឹមត្រូវ ហើយបន្ទាប់មកដំណាំនេះត្រូវបានប្រមូលផលដោយប្រើដៃមនុស្សយន្ត។ មនុស្សយន្តប្រមូលផលត្រូវបានបំពាក់ដោយប្រអប់មួយ ដែលបន្ទាប់មកពួកគេរក្សាទុកដំណាំ ដែលបានប្រមូលផលជាបណ្តោះអាសន្ន។

ក្រោយពេលដាក់ផ្លែពេញប្រអប់ហើយ មនុស្សយន្តដឹកជញ្ជូនត្រូវចេញមកទទូលយកទៅ។ ដោយសន្មត់ថា មនុស្សយន្តនេះមានសមត្ថភាពស្គាល់ដំណាំលើសពី៩០ភាគរយ និងអាចធ្វើការ២៤ម៉ោង។ បើប្រៀបធៀបទៅនឹងមនុស្ស ក្រុមស្រាវជ្រាវបានទទួលជោគជ័យក្នុងការអភិវឌ្ឍការប្រមូលផលដំណាំ  អាចមានប្រសិទ្ធភាព៨០ភាគរយ។

អ្នកស្រាវជ្រាវម្នាក់ បានមានប្រសាសន៍ថា ប្រព័ន្ធមនុស្សយន្តពហុមុខងារ ដែលត្រូវបានអភិវឌ្ឍថ្មី សម្រាប់ការប្រមូលផលដំណាំ គឺជាការចាប់ផ្តើមនៃការស្រាវជ្រាវដើម្បីដោះស្រាយបញ្ហាកង្វះកម្លាំងពលកម្មនៅក្នុងតំបន់កសិកម្ម ដែលកំពុងតែបាត់បង់បន្តិចម្តងៗ។

លោកបានបន្ថែមថា នៅថ្ងៃពេលអនាគត ក្រុមស្រាវជ្រាវនៅវិទ្យាស្ថាននេះ នឹងបន្តស្រាវជ្រាវលើការអនុវត្ត និងបច្ចេកវិទ្យាពង្រឹងមុខងារ ដែលអាចអនុវត្តមិនត្រឹមតែលើកន្លែងធ្វើកសិកម្មក្នុងផ្ទះប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែថែមទាំងប្រើកម្លាំងពលកម្មដោយដៃផ្សេងៗ នៅក្នុងបរិយាកាសខាងក្រៅផ្ទះ ដូចជា នៅក្នុងសួនបន្លែជាដើម៕

 

 

 


photo_2025-12-16_09-24-42
សិប្បកម្ម​លីហួន ហ្វូដ​ ឈរជើងរឹងមាំ​​​​បាន​ដោយសារ​​ប្រាក់កម្ចី​ពីធនាគារ ARDBធ្វើជាទុនបង្វិល​ក្នុងអាជីវកម្ម​

ដោយ ឡុង សារេត​ ភ្នំពេញ៖ ម្ចាស់សិប្បកម្ម​ លីហួន ហ្វូដ​ មានទីតាំងនៅភូមិវត្តស្វាយ សង្កាត់សាលាកម្រើក ក្រុងសៀមរាប ខេត្តសៀមរាប ​បាន​ទទួលស្គាល់​ថា បន្ទាប់​ពីទទួល​បានប្រាក់កម្ចី​ពីធនាគារអភិវឌ្ឍន៍ជនបទ និងកសិកម្ម (ARDB) ធ្វើជាទុន​បង្វិល​នៅក្នុងអាជីវកម្ម​អស់រយៈពេលជាច្រើនឆ្នាំ​កន្លមកនេះ​ បាន​ជួយឱ្យ​មុខរបររបស់ខ្លួន​បន្ត​ឈរជើងយ៉ាងរឹងមាំ​រហូតមកដល់បច្ចុប្បន្ន​​ ពោលចាប់តាំងវិបត្តិជំងឺកូវីដ​១៩មក​។​​ អ្នកស្រី សុង លីហួន ម្ចាស់សិប្បកម្ម​ខាងលើ​បានឱ្យដឹង​ថា​ មុន​នឹងឈានដល់​ការ​បង្កើតជាសិប្បកម្ម​កែច្នៃផលិតផលផ្សេងៗ​ចេញពីសាច់ជ្រូកមាន​​​​ដូច​ថ្ងៃនេះ​ ​​គឺ​​កើតចេញមក​ពី​ការចិញ្ចឹមជ្រូកលក្ខណៈគ្រួសារ​ខ្នាតតូច​ មានជ្រូកបួនប្រាំក្បាល​​នៅឆ្នាំ​២០០៣​ និងជាអ្នកប្រកបមុខរបរ​លក់សាច់ជ្រូ​ក​នៅក្នុងខេត្ត​សៀមរាប​។​ ពីឆ្នាំ​២០១៦ ដល់​២០១៨​ បន្ទាប់ពីទទួលបានកម្ចីពីធនាគារ ARDB​ អ្នកស្រីបាន​សម្រេចចិត្ត​បើកជាកសិដ្ឋាន​ចិញ្ចឹមជ្រូកខ្នាតពាណិជ្ជកម្ម​មួយ ដែលអាចចិញ្ចឹមជ្រូក​រស់បានចន្លោះពី៨០០ ដល់​១០០០ក្បាល​ ដោយសារមើលឃើញអំពីតម្រូវការសាច់ជ្រូកកើនឡើង​ នៅតាម​ភោជនីយដ្ឋាន សណ្ឋាគារ ​​​នៅក្នុងខេត្តសៀមរាប​។​ អ្នកស្រីបន្តថា ចូលដល់​ឆ្នាំ​២០១៩ កម្ពុជា​​មានវិបត្តិជំងឺកូវីដ​១៩កើតឡើង​ ធ្វើឱ្យភោជនីយដ្ឋាន និងសណ្ឋាគារ ក្នុងខេត្ត​ត្រូវបានបិទទ្វារ ធ្វើឱ្យកប់ដើមទុន​មួយចំនួន​​​។ ប៉ុន្តែអ្នកស្រី​បានបង្វែរពីការផ្គត់ផ្គង់សាច់ជ្រូកទៅភោជនីយដ្ឋាន​ ងាក​មកកែច្នៃសាច់ជ្រូធ្វើជាផលិតផល​ផ្សេងដោយ​ខ្លួនឯង និងមានការគាំទ្រ​ពីពលរដ្ឋក្នុងស្រុកកើនឡើងជាបន្តបន្ទាប់​ ជាហេតុ​ធ្វើឱ្យអាជីវកម្ម​ឈរជើងរឹងមាំរហូតមកដល់បច្ចុប្បន្ន​។​ ទន្ទឹមនិងសិប្បកម្ម​បន្តមានភាពរឹងមាំ​ សុខភាព​ផ្នែកហិរញ្ញវត្ថុនៅក្នុងអាជីវកម្ម​មានដំណើរការល្អប្រសើរ​ អ្នកស្រី សុង លីហួន បាន​សម្តែងនូវការអំណរគុណ និងដឹងគុណ​​​ទៅដល់ការទទួលបានប្រាក់កម្ចីរបស់ធនាគារ​ […]

595196436_1325035749669055_1767996748253632100_n
​សិប្បកម្មសំណាងសុធា ទទួលបានជ័យលាភីលេខ១ ជាអ្នកកែច្នៃប្រហុកឆ្នើមប្រចាំ​២០២៥​

​ដោយ ឡុង សារេត​ ភ្នំពេញ​៖ ម្ចាស់សិប្បកម្មយីហោ សំណាងសុធា មានទីតាំងនៅក្រុមទី​៧ ភូមិអារញ្ញ សង្កាត់​សៀមរាប ខេត្តសៀមរាប​ ទទួបាលជ័យលាភីចំណាត់ថ្នាក់លេខ​១ ក្នុងកម្មវិធីប្រឡងប្រជែង​អ្នកកែច្នៃប្រហុកឆ្នើម​ឆ្នាំ​២០២៥ ​រៀបចំ​ដោយ​នាយកដ្ឋានកសិឧស្សាហកម្មនៃក្រសួងកសិកម្ម រុក្ខាប្រមាញ់ និងនេសាទ​ ដែលបានប្រកាស​លទ្ធផលឱ្យដឹងកាលថ្ងៃទៅ​៩ ខែធ្នូ ឆ្នាំ​២០២៥។​ លោក យន់ សំណាង ម្ចាស់សិប្បកម្ម​សំណាងសុធា ​ក្រៅពីសម្តែងការរំភើប​រីករាយ​នូវលទ្ធផល​ ដែលសិប្បកម្ម​របស់​ខ្លួន​ទទួលបានពេលនេះ លោកក៏មាន​ក្តីរំពឹង​ផងដែរថា​ ជ័យលាភីចំណាត់ថ្នាក់លេខ​១​ ជាអ្នកកែច្នៃប្រហុកឆ្នើមប្រចាំឆ្នាំ​២០២៥នេះ​ នឹង​ធ្វើឱ្យប្រជាពលរដ្ឋក្នុងប្រទេស​បាន​ស្គាល់​សិប្បកម្ម​​​កាន់តែច្រើន និងមានទំនុកចិត្ត​ខ្ពស់មកលើផលិតផលរបស់ខ្លួន​ ខុសប្លែក​ពីពេលមុន​ៗ អ្នកប្រើប្រាស់នៅមានចិត្តរារែក​ក្នុងការគាំទ្រផលិតផល ​ដែលកែច្នៃដោយសិប្បកម្ម​សំណាងសុធា​។​ ​លោក យន់ សំណាង​ បញ្ជាក់ថា​​​ «បច្ចុប្បន្ននេះផ្អែកលើ​ផលិតផលយើង (​ប្រហុក)ចូលជាផលិតផលម៉ាកសម្គាល់ភូមិសាស្ត្រទំនិញ (GI)​​ ហើយពេលនេះសិប្បកម្ម​ជាប់ចំណាត់ថ្នាក់លេខ១​ ជាអ្នកកែច្នៃប្រហុកឆ្នើម​ប្រចាំ​២០២៥ទៀត​​ ខ្ញុំសង្ឃឹមថា ​អាជីវកម្មរបស់យើងនឹងរីកចម្រើន​បន្ថែមទៀត​នៅពេលខាងមុខ​»។​ តាម​ម្ចាស់សិប្បកម្ម​កែច្នៃ​ខាងលើ កម្មវិធីប្រកួតប្រជែង​អ្នកកែច្នៃប្រហុកឆ្នើម ឆ្នាំ​២០២៥ បានចំណាយពេល​វេលា​៣៩ថ្ងៃ​ គិតចាប់ពីថ្ងៃដំបូងរហូតដល់ថ្ងៃប្រកាសលទ្ធផល​ កាលថ្ងៃទី​៩ ខែធ្នូ ឆ្នាំ​២០២៥​ ដែលរៀបចំដោយ​នាយកដ្ឋានកសិឧស្សាហកម្ម​។​​ យោងតាម​នាយកដ្ឋានកសិឧស្សាហកម្មនៃក្រសួងកសិកម្ម រុក្ខាប្រមាញ់ និងនេសាទ […]

photo_2025-12-14_16-56-33 (3)
ឯកឧត្តមបណ្ឌិត កៅ ថាច ចុះពិនិត្យកសិដ្ឋានបួនទីតាំង នៅខេត្តតាកែវ និងជំរុញឲ្យពង្រីកផលិតកម្ម ព្រមទាំងផ្តល់ទុនប្រាក់កម្ចីពី ARDB

ខេត្តតាកែវ៖ ព្រឹកថ្ងៃទី ១៤ ខែធ្នូ ឆ្នាំ២០២៥ ឯកឧត្តមបណ្ឌិត កៅ ថាច ប្រតិភូរាជរដ្ឋាភិបាល ទទួលបន្ទុកជាអគ្គនាយក នៃធនាគារអភិវឌ្ឍន៍ជនបទ និងកសិកម្ម (ARDB) និងជាប្រធានសមាគមបណ្តាញកសិករតេជោ បានអញ្ជើញចុះសួរសុខទុក្ខ និងពិនិត្យកសិដ្ឋានចំនួនបួនទីតាំង ស្ថិតនៅក្នុងមូលដ្ឋានខេត្តតាកែវ។ ដំណើរចុះពិនិត្យនេះ មានគោលបំណងលើកទឹកចិត្ត ក្តាប់ស្ថានភាពជាក់ស្តែង និងជំរុញសកម្មភាពផលិតកម្មកសិកម្មក្នុងស្រុក ដើម្បីចូលរួមកាត់បន្ថយការនាំចូលពីបរទេស។ ១- ដំណើរទស្សនកិច្ចកសិដ្ឋានគំរូចំនួនបួនទីតាំងរួមមាន៖ * កសិដ្ឋាន លោក យក់ ចំរើនឫទ្ធិ ដែលកំពុងពង្រីក និងដាំដុះបន្លែចម្រុះ ស្ថិតនៅភូមិកណ្តាល ឃុំលំពង់ ស្រុកបាទី ខេត្តតាកែវ។ * កសិដ្ឋាន លោក ស៊ន ចាន់បូរ ដែលកំពុងចិញ្ចឹមមេមាន់យកពង ស្ថិតនៅភូមិខ្នារ ឃុំក្រាំងធ្នង់ ស្រុកបាទី ខេត្តតាកែវ។ * កសិដ្ឋាន លោក សាប់ សារុន ដែលកំពុងចិញ្ចឹមបង្កង និងត្រី ស្ថិតនៅភូមិដកពរ ឃុំសំបួរ ស្រុកទ្រាំង […]

image_2025-12-09_09-56-33
តម្លៃអង្ករលើសកលលោកធ្លាក់ចុះដល់កម្រិតទាបបំផុត ចាប់តាំងពីឆ្នាំ២០១៧

ម៉ានីល៖ អង្គការស្បៀងអាហារ និងកសិកម្មនៃអង្គការសហប្រជាជាតិ បានរាយការណ៍ថា តម្លៃអង្ករនៅលើសកលលោកបានធ្លាក់ចុះដល់កម្រិតទាបបំផុត ចាប់តាំងពីខែមេសា ឆ្នាំ២០១៧ ដោយសារប្រទេសនានា បានព្យាយាមបង្កើនទិន្នផលក្នុងស្រុករបស់ពួកគេ ដូច្នេះធ្វើឱ្យតម្រូវការសម្រាប់ការផ្គត់ផ្គង់ពីបរទេសថយចុះ។ សារព័ត៌មានរបស់ប្រទេសហ្វីលីពីន បានដកស្រង់ផ្សាយសន្ទស្សន៍តម្លៃអង្ករទាំងអស់របស់អង្គការស្បៀងអាហារ និងកសិកម្ម ដែលបានផ្តល់មធ្យមភាគនៅត្រឹមតែ៩៦,៩ពិន្ទុ នៅក្នុងខែវិច្ឆិកា គឺធ្លាក់ចុះពី៩៨,៤ពិន្ទុ កាលពីក្នុងខែកញ្ញា ឆ្នាំ២០២៥នេះ។ សន្ទស្សន៍នេះតាមដាននិន្នាការធ្លាក់ចុះ ចាប់តាំងពីខែសីហា ហើយស្ថិតនៅកម្រិតទាបបំផុតសម្រាប់ឆ្នាំ២០២៥នេះ ដែលគួរតែមានការជួយរក្សាតម្លៃអង្ករក្នុងស្រុកឱ្យមានស្ថិរភាព។ ទីភ្នាក់ងារអង្គការសហប្រជាជាតិ បានសន្មតថា ការធ្លាក់ចុះជាបន្តបន្ទាប់នៃសន្ទស្សន៍តម្លៃអង្ករ គឺដោយសារតែតម្លៃអង្ករគ្រាប់វែង និងអង្ករក្រអូប ដែលរួមមានតម្លៃអង្ករបាស្មាទី និងតម្លៃអង្ករផ្កាម្លិះកាន់តែធ្លាក់ទាប។ អង្គការស្បៀងអាហារ និងកសិកម្ម បាននិយាយនៅរបាយការណ៍នេះថា «នៅត្រឹមកម្រិតតម្លៃសន្ទស្សន៍នេះ បានន័យថា តម្លៃអង្ករស្ថិតនៅទាបជាងតម្លៃក្នុងឆ្នាំ២០២៤ ចំនួន១៩,៧ភាគរយ និងនៅកម្រិតទាបបំផុត ចាប់តាំងពីខែមេសា ឆ្នាំ២០១៧។ សម្រង់តម្លៃអង្ករគ្រាប់វែងបានធ្លាក់ចុះមកត្រឹម៩៨,៥ពិន្ទុ ខណៈពេលតម្លៃអង្ករក្រអូបបានធ្លាក់ចុះមកត្រឹម៩២,៥ពិន្ទុ។ ផ្ទុយទៅវិញ តម្លៃអង្ករគ្រាប់ខ្លី បានកើនឡើងដល់៩២,៧ពិន្ទុ។ ចំណែកតម្រូវការអង្ករដំណើបរបស់ប្រទេសចិន បានជំរុញឱ្យតម្លៃអង្ករនេះកើនឡើងដល់៩៥,៧ពិន្ទុ។ អង្គការស្បៀងអាហារ និងកសិកម្ម បាននិយាយទៀតថា សម្រង់តម្លៃអង្ករគ្រាប់វែងសម្រាប់ខែវិច្ឆិកា ឆ្នាំ២០២៥នេះ​ ត្រូវបានបូកបញ្ចូលគ្នាក្នុងចំណោមសម្រង់តម្លៃអង្ករនៅក្នុងប្រទេសអាស៊ីមួយចំនួន ដែលបានចាត់វិធានការ ដើម្បីរក្សាស្ថិរភាពតម្លៃ និងដំណើរការផ្គត់ផ្គង់តម្រូវការអង្ករក្នុងស្រុក។ […]

កាលវិភាគផ្សព្វផ្សាយ