សាច់ពពែរបស់អាហ្វ្រិកខាងត្បូង មានតម្រូវការ​កាន់តែច្រើននៅលើសកលលោក

ទីក្រុងខេប៖ តម្រូវការសាច់ពពែជាសកលកំពុងកើនឡើងកាន់ច្រើន ដោយសារវាមានអត្ថប្រយោជន៍ដល់សុខភាព វប្បធម៌ និងជំនឿសាសនា នៅតាមបណ្តាប្រទេសនានានៅជុំវិញពិភពលោក។

ក្រុមហ៊ុនរក្សាទិន្នន័យសម្រាប់ពាណិជ្ជកម្ម ដែលជាអង្គការសង្កេតការណ៍នៃភាពស្មុគស្មាញផ្នែកសេដ្ឋកិច្ចបានរាយការណ៍ថា ក្នុងរយៈពេលប្រាំឆ្នាំកន្លងមកនេះ ពាណិជ្ជកម្មសាច់ពពែបានកើនឡើងក្នុងអត្រាប្រចាំឆ្នាំ១,៧៦ភាគរយ។

កាលពីនៅឆ្នាំ២០២៣ អ្នកនាំចូលសាច់ពពែសំខាន់ៗ គឺប្រទេសអារ៉ាប់រួមចំនួន៣០,៣ភាគរយ, សហរដ្ឋអាម៉េរិកចំនួន១៧,៤ភាគរយ និងកូរ៉េខាងត្បូងមានចំនួន៩,៩ភាគរយ។

ទោះបីជាយ៉ាងណាក៏ដោយ របាយការណ៍ពីភ្នាក់ងារសាច់សត្វ និងជិវិតសត្វរបស់ប្រទេសអូស្ត្រាលី បានកត់សម្គាល់ពីការកើនឡើងចំនួន៤៤ភាគរយនៃតម្រូវការរបស់ប្រទេសកូរ៉េខាងត្បូងសម្រាប់សាច់ពពែរបស់អូស្ត្រាលី កាលពីឆ្នាំ២០២៤ ដែលបាននាំចេញសាច់ពពែទៅកាន់កូរ៉េខាងត្បូង កើនឡើងចំនួន៦៧៥ភាគរយ ចាប់តាំងពីឆ្នាំ២០២០។

ចំណែកតម្រូវការសាច់ពពែសម្រាប់ប្រទេសទ្រីនីដាត និងតូបាហ្គោ ក៏បានកើនឡើងផងដែរ ដោយកើនឡើងចំនួន១៨ភាគរយ ពីមួយឆ្នាំទៅមួយឆ្នាំ។ ទន្ទឹមនឹងនេះដែរ សហរដ្ឋអាម៉េរិកនៅតែជាទីផ្សារនាំចេញដ៏ធំបំផុតតែមួយគត់សម្រាប់សាច់ពពែអូស្ត្រាលី ដែលស្មើនឹងចំណែកបរិមាណជាមធ្យមជិត៦០ភាគរយ ក្នុងរយៈពេលប្រាំឆ្នាំចុងក្រោយនេះ។

ប្រទេសអូស្ត្រាលី គឺជាប្រទេសនាំចេញសាច់ពពែធំជាងគេបំផុត នៅលើពិភពលោក ដែលមានចំនួន៥៥ភាករយនៃបរិមាណសាច់ពពែសរុបរបស់ពិភពលោក ដូច្នេះ ចលនាពាណិជ្ជកម្មពីប្រទេសទាំងនោះមានឥទ្ធិពលយ៉ាងខ្លាំងទៅលើនិន្នាការផ្គត់ផ្គង់ និងតម្រូវការសាច់ពពែជាសកល។

ចំណែកប្រទេសកេនយ៉ា គឺជាប្រទេសនាំចេញសាច់ពពែធំជាងគេទី២ នៅលើពិភពលោក ដែលមានទំហំទឹកប្រាក់ចំនួន២៨ភាគរយ នៃពាណិជ្ជកម្ម បន្ទាប់មកប្រទេសអេត្យូពីចំនួន១២ភាគរយ អេស្ប៉ាញចំនួនប្រាំភាគរយ និងរី​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ឯប្រទេសបារាំងមានចំនួនបីភាគរយ។

ខណៈពេលអាហ្រ្វិកខាងត្បូងមានឧស្សាហកម្មផលិតសាច់ពពែ ដែលកំពុងរីកចម្រើន ការនាំចេញនៅតែមានបរិមាណតិចតួចនៅឡើយ។  លើសពីនេះ តម្រូវការក្នុងស្រុកលើសពីការផ្គត់ផ្គង់ ដែលមិនត្រឹមតែកំណត់ការនាំចេញប៉ុណ្ណោះទេ ថែមទាំងផ្គត់ផ្គង់ដល់អ្នកលក់រាយផងដែរ។

លោកនាយកប្រតិបត្តិនៃអង្គការអ្នកផលិតសាច់ក្រហម បាននិយាយថា តម្រូវការទីផ្សារក្រៅផ្លូវការសម្រាប់សាច់ពពែសម្រាប់ពិធីវប្បធម៌ ឬសាសនា គឺខ្ពស់ណាស់ ដែលកសិករមានតម្រូវការតិចតួចក្នុងការលក់ចូលទៅក្នុងទីផ្សារសាច់ទូទៅ ឬនាំចេញសាច់។

លោកបាននិយាយបន្ថែមថា អ្នកទិញក្នុងពិធីបុណ្យសាសនាត្រូវបានរៀបចំដើម្បីបង់បុព្វលាភរ៉ាប់រងសម្រាប់ពពែនៅរស់​ ដែលសូម្បីតែតម្លៃជាមធ្យមសម្រាប់សត្វពពែ គឺខ្ពស់ជាង សាច់ចៀម ដូច្នេះបើទោះបីជាសាច់ពពែមាននៅក្នុងកន្លែងលក់រាយក៏ដោយ ភាពធន់នឹងតម្លៃអ្នកប្រើប្រាស់នឹងកំណត់ការលក់។

ការបញ្ជាក់អំពីការផ្គត់ផ្គង់ និងតម្រូវការនៅអាហ្រ្វិកខាងត្បូងមានបញ្ហា ដោយសារមានការពន្យល់ថា ឧស្សាហកម្មសាច់ពពែមានភាពមិនផ្លូវការច្រើន ដោយការផលិត ការដេញថ្លៃ និងតួលេខសម្លាប់ភាគច្រើន មិនមានបញ្ជាក់នៅក្នុងរបាយការណ៍ឡើយ។

លោកបានពន្យល់ថា «កាលពីឆ្នាំមុន សត្តឃាតមានអាជ្ញាប័ណ្ណបានរាយការណ៍ថា មានសត្វពពែត្រឹមតែ៨០០ក្បាលប៉ុណ្ណោះ ដែលត្រូវបានសម្លាប់។ ការសម្លាប់ពពែភាគច្រើននៅក្នុងប្រទេសអាហ្វ្រិកខាងត្បូង គឺមិនត្រូវបានធ្វើឡើងនៅទីសត្តឃាតឡើយ ដូច្នេះយើងសង្ស័យថា តើតម្រូវការ ឬការផ្គត់ផ្គង់សាច់ពពែ នឹងមានទំហំធំប៉ុនណា»។

ដើម្បីបង្កើនតម្រូវការសាច់ពពែលើសពីអ្នកទិញសម្រាប់ពិធីវប្បធម៌ និងសាសនា យុទ្ធនាការទីផ្សារ និងការអប់រំ ត្រូវតែធ្វើដើម្បីជួយពន្យល់អ្នកទិញឱ្យយល់ពីរបៀបចម្អិនសាច់ពពែ។

របាយការណ៍របស់ភ្នាក់ងារសាច់សត្វ និងជីវិតសត្វរបស់ប្រទេសអូស្ត្រាលី បាននិយាយថា ទោះបីជាការបរិភោគសាច់ពពែ នៅសហរដ្ឋអាម៉េរិកកំពុងកើនឡើងក៏ដោយ ការយល់ដឹងរបស់អុ្នកបរិភោគនៅមានកម្រិតទាបនៅឡើយ ដែលភាគច្រើនដោយសារតែខ្វះការយល់ដឹង។

ដោយសារអ្នកបរិភោគភាគច្រើន មិនបានធំធាត់ឡើងដោយសារហូបសាច់ពពែ ដូច្នេះមនុស្សជាច្រើនមិនដឹងពីរបៀបចម្អិនសាច់ពពែទេ។ អ្នកទិញសាច់ពពែ នៅអាម៉េរិកទំនងជាជនជាតិមានដើមកំណើតមកពីតំបន់ការ៉ាប៊ីន អាហ្រ្វិក អាស៊ី អ្នករស់នៅលើតំបន់កោះប៉ាស៊ីហ្វិក និងវប្បធម៌អាម៉េរិកកណ្តាល ដែលសាច់ពពែ គឺជាចំណែកដ៏សំខាន់នៃម្ហូបប្រពៃណីរបស់ពួកគេ។

របាយការណ៍​ដដែលបាន​បញ្ជាក់​ថា​ «​សាច់ពពែ​ក៏​ត្រូវ​បាន​គេ​បរិភាគជា​ញឹកញាប់​ដោយ​អ្នក​ដែល​កំណត់​ថា​ ជា​អ្នកកាន់សាសនាហិណ្ឌូ និង​មូស្លីម ដោយ​អ្នកបរិភោគ​ទាំងនោះ សប្បាយ​រីករាយ​នឹង​អាហារ​សាច់ពពែ​ច្រើន​ជាង​ពីរដង​ក្នុង​មួយ​សប្តាហ៍ ​គឺច្រើន​ជាង​មធ្យមភាគ​នៅក្នុងសហរដ្ឋអាមេរិក​»​។

ភ្នាក់ងារសាច់សត្វ និងជីវិតសត្វរបស់អូស្ត្រាលី បានកត់សម្គាល់ថា អ្នកទិញសាច់ពពែញឹកញាប់ជាងមុនមានទំនោរទៅជាអ្នកបរិភោគនៅវ័យក្មេង ដែលកំពុងស្វែងរកភាពសម្បូរបែប អត្ថប្រយោជន៍សុខភាព និងសាច់សត្វ ដែលចិញ្ចឹមប្រកបដោយស្តង់ដារសុខុមាលភាពសត្វខ្ពស់៕


20240501_01160109000003_L00
ផ្លែឪឡឹកនៅកូរ៉េខាងត្បូង កំពុងឡើងថ្លៃដោយសារអាកាសធាតុក្តៅខុសពីធម្មតា

សេអ៊ូល៖ អាកាសធាតុក្តៅខុសពីធម្មតា បានចូលមកដល់ប្រទេសកូរ៉េខាងត្បូងលឿនជាងរដូវកាលធម្មតា ដោយកំពុងតែធ្វើឱ្យតម្លៃបន្លែ និងផ្លែឈើដូចជាឪឡឹកកំពុងតែឡើងថ្លៃ  បង្កើនបន្ថែមសម្ពាធលើតម្លៃគ្រឿងទេសឱ្យឡើងខ្ពស់ជាងតម្លៃអាហារកែច្នៃ និងការទទួលទានអាហារនៅក្រៅផ្ទះ។ បើយោងតាមទិន្នន័យពីសាជីវកម្មកសិកម្ម និងអាហារកូរ៉េ បានឱ្យដឹងថា គិតត្រមឹថ្លៃទៅ៩ ខែកក្កដា ឆ្នាំ២០២៥ តម្លៃលក់រាយជាមធ្យមនៃឪឡឹកមួយផ្លែ មានតម្លៃ២៦ ០៩១វ៉ុន​ ឬស្មើនឹង១៩ដុល្លារ គឺកើនឡើង៣១,៧ភាគរយ បើប្រៀបធៀបទៅនឹងមធ្យមភាគតាមរដូវក្នុងរយៈពេលប្រាំឆ្នាំកន្លងមក ដោយតម្លៃផ្លែ​ឪឡឹក​កំពុង​ឡើង​ថ្លៃ ដោយសារ​ការ​ផ្គត់ផ្គង់​មិន​អាច​រក្សា​បាន​តាម​តម្រូវការ​។ ប្រធានផ្នែកទស្សនវិស័យដំណាំសាកវប្បកម្ម នៅវិទ្យាស្ថានសេដ្ឋកិច្ចជនបទកូរ៉េ បានមានប្រសាសន៍ថា ការនាំចេញពីផ្លែឪឡឹកចេញជាតំបន់ផលិតកម្មដ៏សំខាន់ គួរតែចាប់ផ្តើមនៅដើមខែកក្កដា។ ប៉ុន្តែភ្លៀងធ្លាក់ខ្លាំងកាលពីខែមុន និងកង្វះពន្លឺព្រះអាទិត្យបានពន្យារពេលការប្រមូលផល។ តម្រូវការក៏មាននិន្នាការកើនឡើងក្នុងកំឡុងឆ្នាំរដូវក្តៅ ដែលដាក់សម្ពាធលើតម្លៃកើនឡើង។ បានប្រធានបានព្យាករណ៍​ថា តម្លៃ​ឪឡឹក​ទំនង​ជា​នៅ​តែ​ខ្ពស់​សម្រាប់​ពេល​នេះ​ ដោយនៅក្នុងរបាយការណ៍មុននេះ បាននិយាយថា តម្លៃនឹងនៅតែខ្ពស់ជាងកាលពីឆ្នាំមុន ដោយសារសីតុណ្ហភាពឡើងកាន់តែខ្ពស់ និងតម្លៃកើនឡើង។ វិទ្យាស្ថានសេដ្ឋកិច្ចជនបទកូរ៉េ ​​បាននិយាយថា ទោះបីជាតម្លៃផ្លែឪឡឹករបស់កូរ៉េ បានធ្លាក់ចុះបន្តិចក្នុងប៉ុន្មានថ្ងៃថ្មីៗនេះក៏ដោយ ប៉ុន្តែតម្លៃត្រូវបានគេរំពឹងថា នឹងកើនឡើងម្តងទៀតនៅពាក់កណ្តាលខែកក្កដា ដោយសារការនាំចេញធ្លាក់ចុះ។ ចំណែកតម្លៃផ្លែត្រសក់ទុំក៏កើនឡើងផងដែរ ដោយតម្លៃលក់រាយជាមធ្យម៩ ៥៧៤វ៉ុនក្នុងមួយផ្លែ គឺកើនឡើង៧,៨ភាគរយពីមធ្យមភាគតាមរដូវ។ តម្លៃ​ប៉េងប៉ោះ​ក៏​ឡើង​ថ្លៃ​ដែរ ដែលតម្លៃលក់រាយជាមធ្យមសម្រាប់ប៉េងប៉ោះមួយគីឡូក្រាម  ឡើងដល់៤​ ១០០វ៉ុន គឺកើនឡើង៥,៧ភាគរយពីមធ្យមភាគតាមរដូវ។ រីឯផ្លែប៉េងប៉ោះ ឈៀរី […]

IMG_0446
ផ្លែក្រូចថ្លុងកោះទ្រង់ ខេត្តក្រចេះ ចាប់ផ្តើមទទួលបានការគាំទ្រពីផ្សារទំនើបធំៗ នៅរាជធានីភ្នំពេញ ដើម្បីលើកកម្ពស់ផលិតផលខ្មែរ

ខេត្តក្រចេះ៖ ផ្លែក្រូចថ្លុងកោះទ្រង់ ដែលជាផលិតផលម៉ាកសម្គាល់ភូមិសាស្ត្រទំនិញ ប្រចាំខេត្តក្រចេះ បាននិងកំពុងទទួលបានការគាំទ្រពីផ្សារទំនើប អ៊ីអន និងផ្សារទំនើបជីបម៉ុង នៅក្រុងភ្នំពេញ ដែលបង្ហាញឱ្យឃើញពីការចូលរួមលើកកម្ពស់ផលិតផលក្នុងស្រុក និងធ្វើឱ្យកសិករ ដែលជាអ្នកដាំក្រូចថ្លុងជនៅលើកោះទ្រង់ មានក្តីរំពឹងលើទីផ្សារនាថ្ងៃអនាគត។ អ្នកស្រី ហុង ចាន់ណា ប្រធានសមាគមអ្នកដាំក្រូចថ្លុងកោះទ្រង់ ខេត្តក្រចេះ បានឱ្យដឹងថា នៅក្នុងរយៈពេលពីរបីខែកន្លងមកនេះ ផ្លែក្រូចថ្លុងកោះទ្រង់ ចាប់ផ្តើមទទួលបានការគាំទ្រពីផ្សារទំនើប អ៊ីអន និងផ្សារទំនើបជីបម៉ុង នៅក្រុងភ្នំពេញ ក្នុងបរិមាណជាង១៦០០ផ្លែ។ បើតាមអ្នកស្រីប្រធានសមាគន បានឱ្យដឹងថា ក្នុងចំណោមផ្លែក្រូចថ្លុងសរុបជាង១៦០០ផ្លែ ក្នុងនោះផ្សារទំនើបអ៊ីអន ទទួលយកជាង១០០០ផ្លែ ចំណែកផ្សារជីបម៉ុង សម្រេចទទួលយកចំនួន៦០០ផ្លែ ហើយនៅគ្រាបន្ទាប់នឹងនៅបន្តជួយលើកស្ទួយផលិតផលរបស់សមាគមអ្នកដាំក្រូចថ្លុងកោះទ្រង់ថែមទៀត។ អ្នកស្រីបានបន្តថា «រាល់ថ្ងៃនេះខាងផ្សារទំនើបនៅក្រុងភ្នំពេញ បានជួយលើកកម្ពស់ផលិតផលក្រូចថ្លុងកោះទ្រង់ ក្នុងនាមខ្ញុំជាប្រធានសមាគមមានការសប្បាយចិត្ត ហើយនៅពេលខាងមុខ ខ្ញុំនឹងខិតខំប្រឹងប្រែងរកទីផ្សារថ្មីបន្ថែមទៀត, ព្យាយាមពន្យល់ដល់កសិករឱ្យយកចិត្តទុកដាក់មើលការថែទាំ និងការពារដើមក្រូចថ្លុងពីសត្វល្អិតចង្រៃទាំងអស់គ្នា ដើម្បីងាយស្រួលនាំចូលទៅកាន់ទីផ្សារទំនើប»។ អ្នកស្រីបានលើកឡើងទៀតថា  ស្ថិតក្នុងដំណាក់កាលក្រូចថ្លុងកោះទ្រង់ចាប់ផ្តើមប្រមូលផលបណ្តើរៗដូចសព្វថ្ងៃនេះ ក្រៅពីនាំទៅលក់នៅតាមផ្សារទំនើប នៅក្រុងភ្នំពេញជាង១៦០០ផ្លែ ក្រូចថ្លុងកោះទ្រង់ក៏បានចែកចាយទៅតាមទីផ្សារក្នុងតំបន់ បានជាង១ពាន់ផ្លែផងដែរ។ សូមជម្រាបជូនផងដែរថា កាលថ្ងៃទី២៥ ខែមិថុនា ឆ្នាំ២០១៨ ក្រសួងពាណិជ្ជកម្ម បានប្រកាសដាក់ឱ្យប្រើប្រាស់ជាផ្លូវការនូវម៉ាកសម្គាល់ភូមិសាស្ត្រទំនិញ  ក្រូចថ្លុងកោះទ្រង់ […]

Sample Front
ឯកឧត្តមបណ្ឌិត កៅ ថាច អញ្ជើញសួរសុខទុក្ខកសិករ និងជួបជាមួយអ្នកទិញកសិផលខ្មែរ នៅតាមបណ្តាខេត្តជាប់ព្រំដែនថៃ ហើយសុំទូទាត់ជាប្រាក់រៀល ដើម្បីកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃអត្រាប្តូរប្រាក់

ប៉ៃលិន- បាត់ដំបង់៖ ឯកឧត្តមបណ្ឌិត កៅ ថាច ប្រតិភូរាជរដ្ឋាភិបាលទទួកបន្ទុកជាអគ្គនាយកធនាគារអភិវឌ្ឍន៍ជនបទ និងកសិកម្ម និងលោក គឹម លាស់ ប្រធានក្រុមហ៊ុនហង្ស ហាវេស  ដែលជាក្រុមហ៊ុននាំចេញដំឡូងមីដ៏ធំ ទៅទីផ្សារប្រទេសចិន នារសៀលថ្ងៃទី១៣ ខែកក្កដា ឆ្នាំ២០២៥នេះ បានអញ្ជើញពិនិត្យមើលទីលានហាល និងឃ្លាំងស្តុកទុកដំឡូងមីក្រៀម ដែលមានទីតាំងស្ថិតខេត្តឧត្តរមានជ័យ និងខេត្តបន្ទាយមានជ័យ។ បន្ទាប់ពីបានអញ្ជើញចុះពិនិត្យមើលទីតាំង ទីលានហាលដឡូងមី សំខាន់ៗ នៅខេត្តឧត្តរមានជ័យរួចមក ឯកឧត្តមបណ្ឌិត កៅ ថាច និងលោក គឹម លាស់ ប្រធានក្រុមហ៊ុនហង្ស ហាវេស បានបន្តពិនិត្យមើលសក្តានុពល និងការប្រមូលទិញដំឡូងមី របស់កសិករក្នុងស្រុកថ្មពួក និងស្រុកស្វាយចេក ខេត្តបន្ទាយមានជ័យបន្ថែមទៀត។ ក្រោយការស្តាប់មតិលើកឡើង និងការបញ្ជាក់ពីប្រជាពលរដ្ឋ ព្រមទាំងម្ចាស់ទីលានហាល និងពាណិជ្ជករអ្នកប្រមូលទិញប្រមាណ១០ទីតាំងខាងលើ ឯកឧត្តមបណ្ឌិត កៅ ថាច បានណែនាំឲ្យម្ចាស់ឃ្លាំង និងក្រុមអ្នកប្រមូលទិញត្រូវសហការជាមួយក្រុមហង្ស ហាវេស ដែលជាអ្នកនាំចេញដ៏ធំ និងធនាគារ  ARDB លើផ្នែកឥណទាន ដែលមានអត្រាការប្រាក់អនុគ្រោះផងដែរ។ បន្ថែមពីនេះ ក្នុងនាមធនាគារ  […]

images
រដ្ឋាភិបាលហ្វីលីពីន​ យល់ព្រមឱ្យនាំចូលស្ករសចំនួន៤២៤ ០០០តោន ដើម្បីផ្គត់ផ្គង់តម្រូវការក្នុងប្រទេស

ម៉ានីល៖ ក្រុមប្រឹក្សារដ្ឋបាលគ្រប់គ្រងស្ករស​ហ្វីលីពីន បានអនុញ្ញាតឱ្យនាំចូលស្ករសក្នុងបរិមាណចំនួន៤២៤ ០០០តោន នៅក្នុងឆ្នាំ២០២៥នេះ ដើម្បីធានាថា ប្រទេសហ្វីលីពីន មានស្ករសគ្រប់គ្រាន់ និងអាចទប់ស្កាត់បាននូវការឡើងថ្លៃនៅលើទីផ្សារក្នុងស្រុក។ ក្រុមប្រឹក្សារដ្ឋបាលគ្រប់គ្រងស្ករសហ្វីលីពីន បានគិតពីទិន្នន័យ ស្តីពីការផ្គត់ផ្គង់ និងការបញ្ចេញលក់ស្ករស ក៏ដូចជាទិន្នផលស្ករសបានមកពីភាគីពាក់ព័ន្ធក្នុងឧស្សាហកម្ម ក្នុងការបង្កើតកម្មវិធីនាំចូលស្ករសបន្ថែម។ ទោះបីជាការផ្គត់ផ្គង់មានបរិមាណគ្រប់គ្រាន់ និងតម្លៃស្ករសមានស្ថេរភាពនៅក្នុងទីផ្សារក៏ដោយ ក្រុមប្រឹក្សារដ្ឋបាលគ្រប់គ្រងស្ករស បាននិយាយថា ក្រោយផុតរដូវផលិតស្ករស ទើបគេអាចកំណត់បាននូវទំហំបរិមាណស្ករសនៅក្នុងស្រុក មុននឹងសុំឱ្យមានអន្តរាគមន៍ពីរដ្ឋាភិបាលដើម្បីធានាបាននូវការផ្គត់ផ្គង់គ្រប់គ្រាន់ និងរក្សាតម្លៃឱ្យមានស្ថិរភាពនៅក្នុងប្រទេស។ ក្រុមប្រឹក្សារដ្ឋបាលគ្រប់គ្រងស្ករសហ្វីលីពីន បានយល់ឃើញថា ប្រសិនបើពិតជាចាំបាច់មែននោះ ក្រុមប្រឹក្សាភិបាលនឹងលើកសំណើរសុំអន្តរាគមន៍ពីរដ្ឋាភិបាល ដើម្បីអនុញ្ញាតនាំចូលស្ករសឱ្យបានទាន់ពេលវេលា។ គោលបំណងនៃកម្មវិធីនាំចូលស្ករសនេះ គឺដើម្បីធានាថាប្រទេសហ្វីលីពីននៅតែមានស្ករសគ្រប់គ្រាន់ សម្រាប់តម្រូវការក្នុងស្រុក និងសម្រាប់ស្តុកទុកបម្រុងជាបណ្តោះអាសន្ន។ យោងក្រឹត្យអនុញ្ញាតឱ្យនាំចូលស្ករស បានឱ្យដឹងថា ស្ករសដែលបានអនុញ្ញាតឱ្យនាំចូលកន្លងមកអាចដឹកមកដល់ប្រទេសហ្វីលីពីន ចាប់ពីថ្ងៃទី១៥ ខែកក្កដា ហើយនឹងផុតកំណត់ឱ្យនាំចូលនៅត្រឹមថ្ងៃទី៣០ ខែវិច្ឆិកា ឆ្នាំ២០២៥។ នៅពេលដឹកមកដល់ក្នុងប្រទេស ស្ករសនាំចូលទាំងនោះនឹងត្រូវចាត់ថ្នាក់ជាស្ករសបម្រុង ដែលមានន័យថា ស្ករសទាំងនោះនឹងមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតឱ្យលក់ទៅកាន់ទីផ្សារក្នុងស្រុកភ្លាមៗនោះទេ រហូតដល់មានការវាយតម្លៃអំពីតម្រូវការចាំបាច់លើទីផ្សារឡើងវិញដោយក្រុមប្រឹក្សារដ្ឋបាលគ្រប់គ្រងជាតិស្ករសហ្វីលីពីន។ ក្រុមប្រឹក្សារដ្ឋបាលគ្រប់គ្រងស្ករស ដែលជាស្ថាប័នរបស់រដ្ឋាភិបាល ស្ថិតក្រោមចំណុះក្រសួងកសិកម្ម នឹងទទួលបានប្រាក់ចំណូលពីស្ករសនាំចូល ប្រមាណ២៧៩,៨៤លានប៉េសូ ឬស្មើនឹងប្រាំលានដុល្លារ។ ចំណែកបរិមាណស្ករសត្រូវនាំចូលសរុបនឹងត្រូវបានបែងចែកក្នុងចំណោមអង្គភាពមានសិទ្ធិ ដែលធ្លាប់បានចូលរួមក្នុងកម្មវិធីមុនៗរបស់ក្រុមប្រឹក្សារដ្ឋបាលគ្រប់គ្រងស្ករស។ ក្រុមប្រឹក្សារដ្ឋបាលគ្រប់គ្រងស្ករស បានរៀបចំកម្មវិធីនាំចូលស្ករស […]

កាលវិភាគផ្សព្វផ្សាយ