អង្ករវៀតណាមធ្លាប់ជាប់ចំណាត់ថ្នាក់លេខ១ លើពិភពលោក មានក្លែងបន្លំលក់ពេញប្រទេសវៀតណាម

ហាណូយ៖ សកម្មភាពក្លែងបន្លំអង្ករវៀតណាម ដែលធ្លាប់ឈ្នះក្នុងការប្រកួតប្រជែងអង្ករល្អបំផុតរបស់ពិភពលោក ក្នុងឆ្នាំ២០១៩ ពេលនេះអង្ករច្រកថង់ទម្ងន់ប្រាំគីឡូក្រាម កំពុងតែចែកចាយពេញផ្ទៃប្រទេសវៀតណាម ដោយលក់ក្នុងតម្លៃទាបជាងអង្ករពិតប្រាកដ។

យោងតាមការចេញផ្សាយព្រោងព្រាតរបស់សារព័ត៌មានវៀតណាម បានឱ្យដឹងថា នៅតាមផ្សារក្នុងទីក្រុងហូជីមិញ អង្ករក្លែងក្លាយមានស្លាកយីហោ ធីអេស២៥ “ST25” មានដាក់តាំងលក់ក្នុងតម្លៃប្រហែល១៤​ ០០០ដុង ឬស្មើនឹង៥,៣៧ដុល្លារ ក្នុងមួយថង់ទម្ងន់ប្រាំគីឡូក្រាម ធៀបនឹងតម្លៃ២២៥ ៥០០ដុង ឬស្មើនឹង៨,៦០ដុល្លារ ​សម្រាប់ផលិតផលអង្ករពិត។

ស្ត្រីអ្នកលក់ក្លែងក្លាយម្នាក់បាននិយាយថា គាត់ទិញអង្ករក្លែងក្លាយពីអ្នកលក់នៅតំបន់ដីសណ្តទន្លេមេគង្គ ហើយមិនដែលចាប់អារម្មណ៍អំពីប្រភពដើមនៃអង្ករឡើយ។

អ្នកស្រីមិនអាចផ្តល់ភស្តុតាងនៃប្រភពដើមរបស់អង្ករក្លែងក្លាយនេះឡើយ។ ចំណែកអ្នកលក់មួយចំនួនទៀត នៅក្នុងទីក្រុងហូជីមិញ ក៏និយាយដូចៗគ្នាដែរ ដោយមិនអាចបញ្ជាក់ពីប្រភពអង្កររបស់ខ្លួនថា ជាអង្ករពិតប្រាកដ ឬក្លែងក្លាយនោះដែរ។

នៅតាមបណ្តាហាងលក់អង្ករផ្សេងទៀត ដែលមានលក់អង្ករច្រកថង់ទម្ងន់ប្រាំគីឡូក្រាម ​មានស្លាកយីហោ អេសធី២៥ ស្ទើរតែដូចគ្នាបេះបិទទៅនឹងអង្ករពិតដោយប្លែកតែអក្សរមួយតួប៉ុណ្ណោះ ដែលគេដូរសម្រាប់បោកអ្នកទិញ។

ថង់​អង្ករ​ក្លែងក្លាយ​ក៏​មាន​ត្រា​ប្រឆាំងនឹង​ការ​ក្លែង​បន្លំ និង​មានលេខ QR កូដ សម្រាប់សម្គាលើផលិតផលស្រដៀង​នឹង​របស់​ពិត​ដែរ។

ដើម្បីទាក់ទាញចំណាប់អារម្មណ៍អំពីភាពត្រឹមត្រូវ ចំណែកថង់អង្ករផ្សេងទៀតមានប្រើស្លាកសម្គាល់ភូមិសាស្ត្រ ដូចជាឈ្មោះ សុកចាង “Soc Trang” – សំដៅទៅលើទីតាំងប្រភពអង្ករ អេសធី២៥ ពិតប្រាកដ ដែលត្រូវបានដាំ ​​និងជាប្រភេទអង្ករល្អបំផុតរបស់ពិភពលោក។

ចំណែកនៅទីក្រុងហាណូយវិញ នាពេលថ្មីៗនេះ ភ្នាក់ងារគ្រប់គ្រងទីផ្សារអង្ករ បានរកឃើញការក្លែងបន្លំស្រដៀងគ្នានេះដែរ ហើយអង្ករក្លែងក្លាយ អេសធី២៥ រាប់រយថង់ត្រូវបានរឹបអូសយកពីទីផ្សារមួយចំនួន។

ផលិតផលអង្ករ និងម៉ាកយីហោ អេសធី២៥ ត្រូវបានបង្កើតឡើងដោយលោក ហូ គង់គួ (Ho Quang Cua) ដែលជាវិស្វករ និងរួមជាមួយសហការីរបស់គាត់ ធ្លាប់បានឈ្នះពានរង្វាន់លេខ១ ក្នុងការប្រកួតប្រជែងអង្ករល្អបំផុតរបស់ពិភពលោក នៅប្រទេសហ្វីលីពីន ក្នុងឆ្នាំ២០១៩ និងក្រោយមកបានជាប់ចំណាត់ថ្នាក់លេខ២ ក្នុងការប្រកួតប្រជែងអង្ករ នៅសហរដ្ឋអាម៉េរិក ក្នុងឆ្នាំ២០២០។

សហគ្រាសឯកជនឈ្មោះ ហូ គង់ជី  (Ho Quang Tri) ដែលជាកម្មសិទ្ធិរបស់គ្រួសារលោក ហូ គង់គួ ជាម្ចាស់សិទ្ធិចែកចាយផ្តាច់មុខនៅទូទាំងពិភពលោក​ សម្រាប់អង្ករដ៏ល្អនេះ។

អ្នកលក់អង្ករម្នាក់ ដែលទទួលបានអាជ្ញាប័ណ្ណស្របច្បាប់ពីសហគ្រាស ហូ គង់ជី បាននិយាយថា «យើងលក់អង្ករក្នុងតម្លៃដើម ហើយត្រូវបាននិយាយថា យើងលក់ថ្លៃ រីឯអ្នកផ្សេងទៀតលួចលាយអង្ករ ឬប្រើអង្ករអេសធី២៥ ក្លែងក្លាយ បែរជាគេពេញចិត្តដោយសារតែតម្លៃទាបជាង»។

សហគ្រាសឯកជន ហូ គង់ជី​ បានដាក់ពាក្យបណ្តឹងម្តងហើយម្តងទៀតទៅកាន់អគ្គនាយកដ្ឋានគ្រប់គ្រងទីផ្សាររបស់ក្រសួងឧស្សាហកម្ម និងពាណិជ្ជកម្មវៀតណាម ដើម្បីសុំជួយការពារម៉ាកយីហោ អេសធី២៥របស់ខ្លួន។

នៅលើគេហទំព័ររបស់សហគ្រាស​ ហូ គង់ជី បានរាយបញ្ជីឈ្មោះអ្នកចែកចាយអង្ករ ដែលមានអាជ្ញាប័ណ្ណអនុញ្ញាតជាង២០០ទីតាំង នៅទូទាំងប្រទេសវៀតណាម ដើម្បីណែនាំអ្នកទិញអង្ករពិត។

អ្នក​បង្កើត​អង្ករ ​ឈ្មោះ ហូ គង់គួ បាន​សរសេរសារនៅលើគេហទំព័រ​ថា​ «​ការ​ក្លែង​បន្លំ​មិន​ត្រឹម​តែ​ធ្វើ​ឲ្យ​ប៉ះពាល់​ដល់​អាជីវកម្ម​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ ប៉ុន្តែ​ក៏​ធ្វើ​ឲ្យ​ខូច​កេរ្តិ៍​ឈ្មោះ​យីហោ​ជាតិ​របស់​វៀតណាម​ផង​ដែរ»។

សារដដែលនេះ​បាន​និយាយ​ថា ការ​លុប​បំបាត់​ការ​ក្លែង​បន្លំ​នៅ​តែ​ជា​បញ្ហា​ប្រឈម​ ដោយ​ខ្វះការ​ប្រុង​ប្រយ័ត្ន​ក្នុងចំណោម​អតិថិជន។

ម៉ាកយីហោអង្ករ អេសធី២៥  រួមទាំងនិមិត្តសញ្ញា អុងគួ “Ong Cua” ឬលោក គួ ត្រូវបានការពារនៅក្នុងប្រទេសវៀតណាម សហរដ្ឋអាម៉េរិក អូស្ត្រាលី និងនៅក្នុងប្រទេសនូវែលសេឡង់៕


image_2025-07-01_11-54-32
ប្រទេសនេប៉ាល់នឹងនាំចេញសាច់ក្របីទៅចិន ក្រោមគម្រោងវិនិយោគទឹកប្រាក់ជិត២០០លានដុល្លារ

កដ្ឋមណ្ឌូ៖ ប្រសិនបើអ្វីៗដំណើរការដូចការគ្រោងទុក ប្រទេសនេប៉ាល់នឹងចាប់ផ្តើមនាំចេញសាច់ក្របីទៅកាន់ប្រទេសចិន នៅពាក់កណ្កាលឆ្នាំក្រោយ ក្នុងគោលដៅនាំសាច់ក្របីចេញប្រចាំថ្ងៃចំនួន៥ ០០០តោន​។ យោងតាមបណ្តាញព័ត៌មានអាស៊ី (Asia News Network) បានដកស្រងសម្តីប្រធានក្រុមហ៊ុននាំចេញសាច់ក្របីរបស់នេប៉ាល់ ដែលបាននិយាយថា ក្រុមហ៊ុនរបស់លោកទទួលបានការយល់ព្រមសម្រាប់ការវិនិយោគរបស់ចិន ដែលមានតម្លៃទឹកប្រាក់ជិត៧០លានដុល្លារ។ លោកប្រធានក្រុមហ៊ុន បាននិយាយដូច្នេះថា «យើងគួរចាប់ផ្តើមសាងសង់រោងចក្ររួចយូរមកហើយ ប៉ុន្តែដោយមានការពន្យារពេលរបស់រដ្ឋាភិបាលនេប៉ាល់ ក្នុងការប្រកាសតំបន់គ្មានជំងឺចំពោះសម្រាប់សត្វពាហនៈ។  ភាគីចិនរង់ចាំការប្រកាសជាផ្លូវការមុននឹងអនុម័តកញ្ចប់ថវិកាវិនិយោគ»។ លោកប្រធានក្រុមហ៊ុន បានលើកឡើងថា​ ទោះបីរដ្ឋាភិបាលនេប៉ាល់ មានគម្រោងបញ្ជូនឯកសារចាំបាច់លើកដំបូង​ នៅក្នុងខែធ្នូ ឆ្នាំ២០២៤ក៏ដោយ ប៉ុន្តែឯកសារទាំងនោះត្រូវបានបញ្ជូននៅក្នុងខែមិថុនា ឆ្នាំ២០២៥វិញ។ ក្នុងរយៈពេលមួយសប្តាហ៍ក្រោយពីដាក់ពាក្យស្នើសុំ នោះប្រទេសចិន នឹងយល់ព្រមលើការវិនិយោគនៅបរទេស។ រោងចក្រកែច្នៃវេចខ្ចប់សាច់ក្របីនេះ មានទីតាំងនៅក្នុងទីប្រជុំជនមួយកន្លែង​ក្នុងខេត្ត បាកម៉ាទី ស្ថិតនៅភាគខាងកើតរាជធានី កដ្ឋមណ្ឌូ។ ចំណែកសត្វក្របីនឹងត្រូវបានចិញ្ចឹមនៅតាមតំបន់ជនបទនានា នៅក្នុងខេត្តនេះ។ ទោះបីជាតំបន់ទាំងនេះមិនត្រូវបានទទួលស្គាល់ជាផ្លូវការថា ជាតំបន់គ្មានជំងឺឆ្លងក៏ដោយ ប៉ុន្តែសត្វក្របីនឹងត្រូវបានដឹកជញ្ជូនទៅកាន់សត្តឃាតដ្ឋាន ដោយដាក់ឱ្យនៅដាច់ដោយឡែករយៈពេលបីសប្តាហ៍ជាមុនសិន ទើបសម្លាប់យកសាច់វេចខ្ចប់នាំចេញទៅប្រទេសចិន។ លោកប្រធានក្រុមហ៊ុន បានមានប្រសាសន៍ថា ក្នុង​ចំណោម​ដី​ជួលទំហំ៥០ហិកតា ដែល​បាន​ចុះកិច្ចសន្យា​សម្រាប់​គម្រោងវិនិយោគ​នេះ ក្រុមហ៊ុន​បាន​ឈួសសម្អាត​បានត្រឹម​តែ១០ហិកតា​ប៉ុណ្ណោះ ខណៈដីនៅសល់៣០ហិកតាទៀត ត្រូវរងចាំការអនុញ្ញាតពីអាជ្ញាធរមូលដ្ឋាន។ ចំណែកក្រុមហ៊ុនសំណង់ចិនបានមកដល់ប្រទេសនេប៉ាល់រួចរាល់ហើយ ដើម្បីចាប់ផ្តើមសាងសង់ទីតាំងសត្តឃាតដ្ឋាន ដោយសង្ឃឹមថា នឹងចាប់ផ្តើមការសាងសង់ នៅខែកញ្ញា […]

cropped_image_l
ការស្ទង់មតិបង្ហាញថា តម្លៃអតិផរណាស្បៀងអាហាររបស់ជប៉ុន នឹងកើនឡើងក្នុងខែកក្កដា

តូក្យូ៖ ការស្ទាបស្ទង់មតិឯកជនមួយ បានបង្ហាញកាលពីថ្ងៃទី៣០ ខែមិថុនាថា គ្រប់គ្រួសារជនជាតិជប៉ុន នឹងបន្តជួបបញ្ហាចំណាយច្រើនក្នុងជីវភាពរស់នៅប្រចាំថ្ងៃ ដោយសារអតិផរណាស្បៀងអាហារឡើងថ្លៃចំនួនប្រាំដង នៅក្នុងខែកក្កដា ឆ្នាំ២០២៥នេះ។ លទ្ធផលនៃការរកឃើញនេះ បានគូសបញ្ជាក់ពីអតិផរណានៅក្នុងសេដ្ឋកិច្ចរបស់ប្រទេសជប៉ុន ដែលចាត់ទុកជាសញ្ញាឡើងតម្លៃទំនិញជាលំដាប់ រួមទាំងអត្រាការប្រាក់បន្ថែមផងដែរ។ ការស្ទង់មតិនេះត្រូវបានធ្វើឡើងតាមរយៈព័ត៌មានទទួលបានពីក្រុមហ៊ុនផលិតម្ហូបអាហារធំៗរបស់ជប៉ុនចំនួន១៩៥ក្រុមហ៊ុន ដោយបានបង្ហាញថា ពួកគេនឹងដំឡើងថ្លៃសម្រាប់មុខទំនិញចំនួន២​ ១០៥មុខ នៅក្នុងខែកក្កដានេះ ពោលគឺកើនឡើងប្រាំដង បើធៀបនឹងតម្លៃទំនិញ នៅក្នុងឆ្នាំ២០២៤ ដោយជាមធ្យមត្រូវឡើងថ្លៃ១៥ភាគរយ។ របាយការណ៍បានបង្ហាញថា ក្រៅពីការកើនឡើងតម្លៃរបស់វត្ថុធាតុដើម និងវិក្កយបត្រតម្លៃប្រើប្រាស់តាមផ្ទះ ក្រុមហ៊ុនបានលើកឡើងពីការកើនឡើងនៃថ្លៃការដឹកជញ្ជូន និងថ្លៃពលកម្ម ដែលជាហេតុផលសម្រាប់ការដំឡើងថ្លៃ។ របាយការណ៍នេះបាននិយាយថា «សន្ទុះនៃការដំឡើងថ្លៃលើម្ហូបអាហារ និងភេសជ្ជៈ នៅឆ្នាំ២ឥ២៥នេះ គឺឡើងខ្លាំងណាស់លើសពីឆ្នាំ២០២៤»។ តម្លៃ​ត្រូវ​បាន​កំណត់ឱ្យ​ឡើងថែម មាន​សម្រាប់​មុខ​ទំនិញ​ជា​ច្រើនមុខ​ ដែល​រួម​មានផលិផលធ្វើពី​អង្ករ ព្រម​ទាំង​សូកូឡា ស្ករ​កៅស៊ូ ដំឡូង​បារាំង និង​ទឹកជ្រលក់​ប៉ាស្តា។ នៅក្នុង​ចំណោម​ក្រុមហ៊ុន​ ដែល​បាន​ប្រកាស​ពី​គម្រោង​ដំឡើង​តម្លៃទំនិញ ​ចាប់ពី​ថ្ងៃ​ទី០១ ខែ​កក្កដា មានក្រុមហ៊ុនផលិតប៊ីចេង​ អាជីណូម៉ូតុ ដោយគ្រោង​នឹង​ដំឡើង​តម្លៃ​ផលិតផល​កាហ្វេ ​ប្រហែល២៥ ទៅ៥៥ភាគរយ ចំណែក​ក្រុមហ៊ុនផលិតទឹកដោះគោ ម៉ីជី នឹង​ដំឡើង​តម្លៃ​ឈីស និង​តម្លៃទឹកដោះគោ​រហូត​ដល់១១ភាគរយ។ របាយការណ៍ស្ទង់មតិ បាននិយាយទៀតថា […]

maxresdefault
ឥណ្ឌូណេស៊ីនាំចេញគ្រឿងសមុទ្រទៅអាម៉េរិក និងថៃ ទទួលបានទឹកប្រាក់ចំណូលជាង១៧២ពាន់លានដុល្លារ

ហ្សាកាតា៖ ប្រទេសឥណ្ឌូណេស៊ី​ នាពេលថ្មីៗនេះ នាំចេញផលិតផលគ្រឿងសមុទ្រ និងផលិតផលជលផលចំនួន៩៨តោន ពីខេត្តស៊ូឡាវ៉េស៊ី ភាគអាគ្នេយ៍ប្រទេសឥណ្ឌូណេស៊ី ទៅកាន់សហរដ្ឋអាមេរិក និងប្រទេសថៃ ដែលមានតម្លៃជាទឹកប្រាក់ជាង២៨ទ្រីលានរូពី ឬស្មើនឹង១៧២ពាន់លានដុល្លារ។ ទីភ្នាក់ងារ ស៊ីនហួរបស់ចិន បានរាយការណ៍ពីទីក្រុងហ្សាការតា ប្រទេសឥណ្ឌូនេស៊ី នៅថ្ងៃទី២៥ ខែមិថុនា ឆ្នាំ២០២៥នេះថា ប្រធានការិយាល័យត្រួតពិនិត្យគុណភាពជលផល របស់ក្រសួងកិច្ចការសមុទ្រ និងជលផលឥណ្ឌូនេស៊ី បាននិយាយថា ទូកុងតឺន័រចំនួនប្រាំផ្ទុកផលិតផលអាហារសមុទ្រ រួមមានមឹក សាច់ក្តាម និងអាហារសមុទ្របង្កក ត្រូវបានដឹកជញ្ជូនពីស្ថានីយកុងតឺន័រ ទៅកាន់គោលដៅរបស់ពួកខ្លួន។ សាច់ក្តាមចំនួន៤៥តោន គឺជាផលិតផលនាំចេញដ៏ធំបំផុត ដែលមានតម្លៃជាទឹកប្រាក់២១ទ្រីលានរូពី ឬស្មើនឹង១២៩ពាន់លានដុល្លារ។ រដ្ឋាភិបាលឥណ្ឌូនេស៊ីសង្ឃឹមថា ការនាំចេញនេះនឹងជួយជំរុញអាជីវកម្មក្នុងស្រុក និងពង្រឹងស្ថានភាពសេដ្ឋកិច្ចរបស់ខេត្ត ស៊ូឡាវ៉េស៊ី ដែលជាមជ្ឈមណ្ឌលនាំចេញឈានមុខគេសម្រាប់ផលិតផលជលផលនៅក្នុងតំបន់ភាគខាងកើតនៃប្រទេសឥណ្ឌូណេស៊ី។ ក្រៅពីនាំចេញអាហារគ្រឿងសមុទ្រ ដែលជាផលិតផលកសិកម្ម ប្រទេសឥណ្ឌូនេស៊ីក៏មានការនាំចូលមកវិញនូវអំបិល និងអង្ករពីប្រទេសជិតខាងផងដែរ។ គួរបញ្ជាក់ថា ក្រៅពីអាហារគ្រៀងសមុទ្ឬឥណ្ឌូនេស៊ី ដែលជាប្រទេសមានសេដ្ឋកិច្ចធំបំផុតនៅអាស៊ាន និងជាប្រជាជាតិមានប្រជាជនច្រើនជាងគេលំដាប់ទី៤ នៅលើពិភពលោក បានដាក់ផែនការជំរុញផលិតកម្មអំបិល និងអង្ករក្នុងស្រុក ដើម្បីបញ្ឈប់ការនាំចូលផលតិផលទាំងនេះឱ្យបាននៅក្នុងឆ្នាំ២០២៥នេះផងដែរ។ នៅក្នុងមួយឆ្នាំតម្រូវការអំបិលនៅឥណ្ឌូនេស៊ី មានប្រមាណជិតប្រាំលានតោន ក្នុងនោះនាំចូលប្រមាណជា២,៥លានតោន ខណៈអង្ករវិញត្រូវការនាំចូលរហូតដល់ទៅប្រមាណ៣៥ម៉ឺនតោន។ ក្រៅពីអំបិល ប្រទេសដែលមានប្រជាជនប្រមាណ២៧០លាននាក់នេះ […]

dreamstime_l_46136908-scaled
ហ្វីលីពីនអាចនឹងអនុញ្ញាតឱ្យមានការនាំចូលខ្ទឹម នៅចុងឆ្នាំ២០២៥នេះ

ម៉ានីល៖ ក្រសួងកសិកម្មហ្វីលីពីន អាចនឹងអនុញ្ញាតឱ្យមានការនាំចូលខ្ទឹមបារាំង និងខ្ទឹមក្រហមនៅចុងឆ្នាំនេះ ដើម្បីទប់ស្កាត់ការឡើងថ្លៃ ខណៈការព្យាករណ៍ចុងក្រោយបង្ហាញថា ការផ្គត់ផ្គង់គ្រឿងទេសនៅទូទាំងប្រទេសអាចនឹងមិនមានរហូតដល់ខែធ្នូនោះទេ។ រដ្ឋមន្ត្រីក្រសួងកសិកម្ម លោក ហ្វ្រង់ស៊ីស្កូ ទីវ ឡូរ៉េល  (Francisco Tiu Laurel) បាននិយាយថា លោកនឹងអនុម័តលើការនាំចូលខ្ទឹមបារាំងក្រហម និងខ្ទឹមបារាំង នៅចុងឆ្នាំ២០២៥នេះ ដើម្បីបង្កើនការផ្គត់ផ្គង់ក្នុងស្រុក និងបំពេញតម្រូវការរបស់ប្រទេស។ លោកបានបញ្ជាក់ថា ការិយាល័យឧស្សាហកម្មរុក្ខជាតិ មិនទាន់បានផ្តល់អនុសាសន៍ណាមួយនៅឡើយទេ អំពីបរិមាណខ្ទឹមក្រហម និងខ្ទឹមបារាំង ដែលនឹងត្រូវនាំចូលនៅឆ្នាំនេះ។ ការផ្តល់អនុសាសន៍ពីការិយាល័យឧស្សាហកម្មរុក្ខជាតិ ត្រូវបានគេរំពឹងថា នឹងបញ្ជូនមកដល់លោក ហ្វ្រង់ស៊ីស្កូ  នៅដើមសប្តាហ៍ដំបូងនៃខែកក្កដាខាងមុខនេះ ដើម្បីរកដំណោះស្រាយសម្រាប់ខ្ទឹមក្រហម និងខ្ទឹមបារាំងនៅសេសសល់ ដែលត្រូវប្រមូលផលក្នុងខែមិថុនានេះ។ យោងតាមការិយាល័យឧស្សាហកម្មរុក្ខជាតិ បានឱ្យដឹងថា ស្តុកខ្ទឹមក្រហមរបស់ប្រទេសហ្វីលីពីន គិតត្រឹមថ្ងៃទី១៣ ខែមិថុនា ឆ្នាំ២០២៥ មានចំនួន៨៥ ៧៥៥តោន។ ចំណែក បរិមាណខ្ទឹមក្រហមប្រហែល៣ ៥៤៧តោន ដែលគេរំពឹងថា នឹងត្រូវប្រមូលផលរហូតដល់ចុងខែមិថុនានេះ។ បើតាមការិយាល័យឧស្សាហកម្មរុក្ខជាតិ បានបញ្ជាក់ថា ស្តុកខ្ទឹមសរុប ដែលរំពឹងទុកគឺមានបរិមាណប្រហែល៨៩​ ៣៣២តោន ដែលអាចគ្រប់គ្រាន់សម្រាប់តម្រូវការក្នុងស្រុកបន្តរហូតដល់ថ្ងៃទី១៣ ខែវិច្ឆិកា ឆ្នាំ២០២៥។ ទន្ទឹមនឹងនេះដែរ […]

កាលវិភាគផ្សព្វផ្សាយ