ទូរទស្សន៍អនឡាញ​ARDB TVចូលរួម​អបអរសាទរ​ទិវាសេរីភាពសារព័ត៌មាន​និងពិធីជួបជុំរវាងសម្តេចបតី ហ៊ុន​​ ម៉ាណែត​ជាមួយអ្នកសារព័ត៌មាន​លើកទី​៧​

រាជធានីភ្នំពេញ៖ ដោយទទួលបានការអនុញ្ញាតដ៏ខ្ពង់ខ្ពស់ពីឯកឧត្តបណ្ឌិត កៅ ថាច​ ប្រតិភូ​រាជរដ្ឋាភិបាល​ ទទួលបន្ទុកជាអគ្គនាយកធនាគារអភិវឌ្ឍន៍ជនបទ និងកសិកម្ម​ ​(ARDB), តំណាង​​​ទូរទស្សន៍អនឡាញ ARDB TV ​បានចូល ​អបអរសាទរ​ទិវា​សេរីភាព​សារព័ត៌មាន​ និងពិសារភោជនាហារសាមគ្គី រវាង​សម្តេច​មហាបវរធិបតី ហ៊ុន ម៉ាណែត​ នាយករដ្ឋមន្ត្រី​ជាមួយអ្នកសារព័ត៌មាន​លើកទី​៧ ឆ្នាំ២០២៥​ ​នៅមជ្ឈមណ្ឌល​សន្និបាត និងពិព័រណ៌អន្តរជាតិ​ជ្រោយចង្វារ កាលថ្ងៃទី​៣ ខែឧសភា ឆ្នាំ២០២៥​ ដែលមានអ្នកចូលរួមជាង​៥ពាន់នាក់​។​

យោងតាមឯកឧត្តម នេត្រ ភ​ក្ត្រា រដ្ឋមន្ត្រីក្រសួងព័ត៌មាន​ បានថ្លែងថា ​ជំនួបមហាគ្រួសារសារព័ត៌មាននៅថ្ងៃ​នេះ បានឆ្លុះបញ្ចាំងឱ្យឃើញយ៉ាង​ពីការយកចិត្តទុកដាក់ខ្ពស់​ និងការគិតគូរអំពីសុខទុក្ខ​អ្នកសារព័ត៌មានទាំងអស់​របស់សម្តេចនាយករដ្ឋមន្ត្រី​ ហ៊ុន ​ម៉ា​ណែត​ នាយករដ្ឋមន្ត្រី ព្រមទាំង​ថ្នាក់ដឹកនាំ​រាជរដ្ឋាភិបាលកម្ពុជា​ ហើយ​ជំនួបនេះ​ក៏បន្តរក្សាបាន​នូវកេរ្តិ៍តំណែល​នៃភាពជាអ្នកដឹកនាំ​ប្រកបដោយ​គិតបណ្ឌិត​ដ៏ខ្ពង់ខ្ពស់​របស់សម្តេច​អគ្គមហាសេនាបតីតេជោ ហ៊ុន សែន​ អ​តីតនាយករដ្ឋមន្ត្រី​ បច្ចុប្បន្ន​ជាប្រធានព្រឹត្តសភាព​នៃព្រះរាជាណាចក្រកម្ពុជា​ និងជាប្រធានក្រុមឧត្តម​ប្រឹក្សាផ្ទាល់​របស់ព្រះមហាក្សត្រ​។

ឯកឧត្តមរដ្ឋមន្ត្រីក្រសួងព័ត៌មាន​ បានមានប្រសាសន៍ថា ពិធី​ជួបជុំ​ប្រចាំឆ្នាំលើកទី​៧នេះ ​ប្រព្រឹត្តិទៅ​ក្នុងបរិយាកាស ​ដែលប្រទេសកម្ពុជាស្ថិតក្រោមដំបូលត្រជាក់នៃសុខសន្តិភាព​ ស្ថិរភាពនយោបាយ និងការរីកចម្រើនលើគ្រប់វិស័យ​ ក្រោមការដឹកនាំ​ប្រកបដោយចក្ខុវិស័យវែងឆ្ងាយ​ និងភាពឆ្លៀសវៃ​របស់សម្តេច​មហាបវរធិបតី នាយករដ្ឋមន្ត្រី​ បន្តពី​បិតា​សន្តិភាព​កម្ពុជា​ សម្តេចតេជោ ហ៊ុន សែន ​ដែលក្នុងនោះវិស័យសារព័ត៌មាន​កម្ពុជាក៏មានការរីកចម្រើន​ មានសណ្តាប់ធ្នាប់​ និង​បន្ត​មាន​សេរីភាព​កាន់តែរីកធំ​ ប្រកបដោយការទទួលខុសត្រូវ​ និងគោរព​ក្រមសីលធម៌វិជ្ជាជីវៈ សេរីភាពសារព័ត៌មាន​កាន់តែមានភាពប្រសើរឡើង​។

បើយោង​តាម​ឯកឧត្តមរដ្ឋមន្ត្រីក្រសួងព័ត៌មាន, វិស័យសារព័ត៌មាន ​និងប្រព័ន្ធផ្សាយផ្សាយនៅកម្ពុជា​មានការវិវត្តន៍គួរឱ្យកត់សម្គាល់​ ជាពិសេសនៅក្នុងដំណាក់កាលនៃការរីកចម្រើន​នៃផ្នែកបច្ចេកវិទ្យា ដែលបាននាំមកនូវ​ប្រព័ន្ធផ្សាយផ្សាយជំនាន់ថ្មី ដូចជា​បញ្ញាសិប្បនិម្មិត​ និងការចាប់ផ្តើម​ជំនាន់ទី​៥​​ ក្នុងដំណាក់កាល​បដិវត្តន៍​ឧស្សាហកម្ម០.៤ ។

ឯកឧត្តមបានបញ្ជាក់ថា​ គិតត្រឹម​ត្រីមាសទី​២ ដើមឆ្នាំ​២០២៥នេះ ​អង្គភាពសារព័ត៌មានទាំងអស់​ ដែលបានចុះបញ្ជីនៅក្រសួងព័ត៌មាន​ មានចំនួន​១៦២០អង្គភាព​ នៅក្នុងនោះប្រព័ន្ធផ្សព្វផ្សាយបុរាណ​ ដែលមានវិទ្យុ ទូរទស្សន៍ កាសែត ទស្សនាវដ្តី រោងពុម្ព​ មានចំនួន​៧​៤៥អង្គភាព​ និងប្រព័ន្ធផ្សាយផ្សាយទំនើប រួមមាន​ គេហទំព័រ ទូរទស្សន៍អនឡាញ ទូរទស្សន៍ឌីជីថល ​ និងទូរទស្សន៍ផ្កាយរណប​ចំនួន​៨៧៥អង្គភាព​។ នេះមិនទាន់រាប់បញ្ចូល​គណនីហ្វេសប៊ុក​ចំនួន​៩លានគណនី​, គណនីតិកតុក​ចំនួន​១០លានគណនី​ ប្រព័ន្ធតេឡេក្រាម​ ជាង​១០លានគណនី​ គណនីទ្វីតធើ ឬបណ្តាញទំនាក់ទំនងសង្គម (X-អិច) មានជិតកន្លះលាន​គណនី​ និងបណ្តាញទំនាក់ទំនង ខូល អែប របស់កម្ពុជាមានប្រមាណ​កន្លះលានគណនី​”។

យោងតាមការសិក្សា​ប្រជាពលរដ្ឋកម្ពុជា​៧២,៤ភាគរយ ​ប្រើប្រាស់បណ្តាញទំនាក់ទំនងសង្គម​ ហើយការប្រើប្រាស់បណ្តាញទំនាក់ទំនងសង្គមទាំងនេះ​ ប្រព័ន្ធតេឡេក្រាម បាននិងកំពុងដើរតួសំខាន់ក្នុងការទទួលព័ត៌មាន​ និងបញ្ចេញព័ត៌មានរបស់ប្រជាពលរដ្ឋ​។

ក្នុងឱកាសនេះផងដែរ, ​សម្តេច​មហាបវរធិបតី ហ៊ុន ម៉ាណែត នាយករដ្ឋមន្ត្រីបានវាយតម្លៃខ្ពស់ចំពោះក្រសួងព័ត៌មាន ​ដែលបានខិតខំបំពេញតួនាទីជាសេនាធិការ​របស់រាជរដ្ឋាភិបាល​ក្នុងការលើកកម្ពស់វិស័យសារព័ត៌មាន​​ឱ្យមានការរីកចម្រើនជាលំដាប់​ ព្រមទាំងបានលើកទឹកចិត្តដល់អ្នកសារព័ត៌មាន​ឱ្យបំពេញភារកិច្ចប្រកបដោយក្រមសីលធម៌វិជ្ជាជីវៈក្នុងការ​ផលិតព័ត៌កាន ការចែករំលែកព័ត៌មាន​ឱ្យបានទូលំទូលាយ​ និងទាន់ពេល​ ទាំងក្នុងក្របខណ្ឌ​ជាតិ និងអន្តរជាតិ​ ។​

បន្ថែមលើសពីនេះ ​​សម្តេចមហាធិបតី ក៏បាន​វាយតម្លៃខ្ពស់​ចំពោះអ្នកសារព័ត៌មាន​ទាំងក្របខណ្ឌរដ្ឋ និងឯកជន ​ដែលបានប្រកាន់ភ្ជាប់នូវក្រមសីលធម៌​វិជ្ជាជីវៈសារព័ត៌មាន​​​ ដោយបានផ្សព្វផ្សាយព័ត៌មាន​ទាក់ទងនិងកម្មវិធី​គោលនយោបាយ ក៏ដូចជា​លិខិតបទដ្ឋានគតិយុត្តិ និងលទ្ធផលនានារបស់រាជរដ្ឋាភិបាល​។

សម្តេចមហាធិបតី នាយករដ្ឋមន្ត្រី​ បានមានប្រសាសន៍ថា​ អ្នកសារព័ត៌មានអាជីព គឺជាកញ្ចក់ឆ្លុះបញ្ចាំង​យ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព​នៅក្នុងសង្គម​ ដែលជាមូលដ្ឋាន​នៃការកសាងប្រសិទ្ធភាព​ប្រវត្តិសាស្ត្រ​ និងជួយប្រជាជនឱ្យចៀសផុត​ពីការបំភាន់ ​ពីជនមួយចំនួន​ និងឈ្មួញនយោបាយ​ព្រមទាំង​ជួយរាជរដ្ឋាភិបាលក្នុងការ​ដោះស្រាយបញ្ហា​បាន​ទាន់សភាពការនិងចំគោលដៅ​។

សម្តេច​មហាបរវធិបតី ​ហ៊ុន ម៉ាណែត​ មានប្រសាសន៍សង្កត់ធ្ងន់ថា “គ្មានអ្នកណាស្រលាញ់អាជីព​សារព័ត៌មានជាង​អ្នកសារព័ត៌មាន​នោះទេ​ ហើយគ្មាន​អ្នកណា​អាចថែរក្សា និងបង្កើនតម្លៃ​ក្នុងអាជីពនេះជាងអ្នកសារព័ត៌មាន​ខ្លួនឯងដែរ​។ ​នៅក្នុងនោះ​​ប្រកាន់ភ្ជាប់នូវក្រមសីលធម៌​វិជ្ជាជីវៈបានច្បាស់លាស់​ ដែលផ្អែកទៅលើកត្តាមួយចំនួន ​ខ្ញុំលើកយកកត្តា​៣ ៖ កត្តាទី​១) សុក្រឹត្យភាព, កត្តាទី​២)​ សុចរិតភាព​ និងកត្តាទី​៣) គឺទំនួលខុសត្រូវ​។ បើមានកត្តាទាំង៣នេះ  ​គឺទទួលបានការគាំទ្រ​ពីប្រជាពលរដ្ឋបាន​យូរ។ តែផ្ទុយទៅវិញ​បើគ្មាន​កត្តា​ទាំង៣នេះ អ្នកសារព័ត៌មាន​ណា​ក៏មិនអាចរក្សាអាជីព ​និងតម្លៃរបស់ខ្លួនបានយូរអង្វែងដែរ ”៕


photo_2025-12-16_09-24-42
សិប្បកម្ម​លីហួន ហ្វូដ​ ឈរជើងរឹងមាំ​​​​បាន​ដោយសារ​​ប្រាក់កម្ចី​ពីធនាគារ ARDBធ្វើជាទុនបង្វិល​ក្នុងអាជីវកម្ម​

ដោយ ឡុង សារេត​ ភ្នំពេញ៖ ម្ចាស់សិប្បកម្ម​ លីហួន ហ្វូដ​ មានទីតាំងនៅភូមិវត្តស្វាយ សង្កាត់សាលាកម្រើក ក្រុងសៀមរាប ខេត្តសៀមរាប ​បាន​ទទួលស្គាល់​ថា បន្ទាប់​ពីទទួល​បានប្រាក់កម្ចី​ពីធនាគារអភិវឌ្ឍន៍ជនបទ និងកសិកម្ម (ARDB) ធ្វើជាទុន​បង្វិល​នៅក្នុងអាជីវកម្ម​អស់រយៈពេលជាច្រើនឆ្នាំ​កន្លមកនេះ​ បាន​ជួយឱ្យ​មុខរបររបស់ខ្លួន​បន្ត​ឈរជើងយ៉ាងរឹងមាំ​រហូតមកដល់បច្ចុប្បន្ន​​ ពោលចាប់តាំងវិបត្តិជំងឺកូវីដ​១៩មក​។​​ អ្នកស្រី សុង លីហួន ម្ចាស់សិប្បកម្ម​ខាងលើ​បានឱ្យដឹង​ថា​ មុន​នឹងឈានដល់​ការ​បង្កើតជាសិប្បកម្ម​កែច្នៃផលិតផលផ្សេងៗ​ចេញពីសាច់ជ្រូកមាន​​​​ដូច​ថ្ងៃនេះ​ ​​គឺ​​កើតចេញមក​ពី​ការចិញ្ចឹមជ្រូកលក្ខណៈគ្រួសារ​ខ្នាតតូច​ មានជ្រូកបួនប្រាំក្បាល​​នៅឆ្នាំ​២០០៣​ និងជាអ្នកប្រកបមុខរបរ​លក់សាច់ជ្រូ​ក​នៅក្នុងខេត្ត​សៀមរាប​។​ ពីឆ្នាំ​២០១៦ ដល់​២០១៨​ បន្ទាប់ពីទទួលបានកម្ចីពីធនាគារ ARDB​ អ្នកស្រីបាន​សម្រេចចិត្ត​បើកជាកសិដ្ឋាន​ចិញ្ចឹមជ្រូកខ្នាតពាណិជ្ជកម្ម​មួយ ដែលអាចចិញ្ចឹមជ្រូក​រស់បានចន្លោះពី៨០០ ដល់​១០០០ក្បាល​ ដោយសារមើលឃើញអំពីតម្រូវការសាច់ជ្រូកកើនឡើង​ នៅតាម​ភោជនីយដ្ឋាន សណ្ឋាគារ ​​​នៅក្នុងខេត្តសៀមរាប​។​ អ្នកស្រីបន្តថា ចូលដល់​ឆ្នាំ​២០១៩ កម្ពុជា​​មានវិបត្តិជំងឺកូវីដ​១៩កើតឡើង​ ធ្វើឱ្យភោជនីយដ្ឋាន និងសណ្ឋាគារ ក្នុងខេត្ត​ត្រូវបានបិទទ្វារ ធ្វើឱ្យកប់ដើមទុន​មួយចំនួន​​​។ ប៉ុន្តែអ្នកស្រី​បានបង្វែរពីការផ្គត់ផ្គង់សាច់ជ្រូកទៅភោជនីយដ្ឋាន​ ងាក​មកកែច្នៃសាច់ជ្រូធ្វើជាផលិតផល​ផ្សេងដោយ​ខ្លួនឯង និងមានការគាំទ្រ​ពីពលរដ្ឋក្នុងស្រុកកើនឡើងជាបន្តបន្ទាប់​ ជាហេតុ​ធ្វើឱ្យអាជីវកម្ម​ឈរជើងរឹងមាំរហូតមកដល់បច្ចុប្បន្ន​។​ ទន្ទឹមនិងសិប្បកម្ម​បន្តមានភាពរឹងមាំ​ សុខភាព​ផ្នែកហិរញ្ញវត្ថុនៅក្នុងអាជីវកម្ម​មានដំណើរការល្អប្រសើរ​ អ្នកស្រី សុង លីហួន បាន​សម្តែងនូវការអំណរគុណ និងដឹងគុណ​​​ទៅដល់ការទទួលបានប្រាក់កម្ចីរបស់ធនាគារ​ […]

595196436_1325035749669055_1767996748253632100_n
​សិប្បកម្មសំណាងសុធា ទទួលបានជ័យលាភីលេខ១ ជាអ្នកកែច្នៃប្រហុកឆ្នើមប្រចាំ​២០២៥​

​ដោយ ឡុង សារេត​ ភ្នំពេញ​៖ ម្ចាស់សិប្បកម្មយីហោ សំណាងសុធា មានទីតាំងនៅក្រុមទី​៧ ភូមិអារញ្ញ សង្កាត់​សៀមរាប ខេត្តសៀមរាប​ ទទួបាលជ័យលាភីចំណាត់ថ្នាក់លេខ​១ ក្នុងកម្មវិធីប្រឡងប្រជែង​អ្នកកែច្នៃប្រហុកឆ្នើម​ឆ្នាំ​២០២៥ ​រៀបចំ​ដោយ​នាយកដ្ឋានកសិឧស្សាហកម្មនៃក្រសួងកសិកម្ម រុក្ខាប្រមាញ់ និងនេសាទ​ ដែលបានប្រកាស​លទ្ធផលឱ្យដឹងកាលថ្ងៃទៅ​៩ ខែធ្នូ ឆ្នាំ​២០២៥។​ លោក យន់ សំណាង ម្ចាស់សិប្បកម្ម​សំណាងសុធា ​ក្រៅពីសម្តែងការរំភើប​រីករាយ​នូវលទ្ធផល​ ដែលសិប្បកម្ម​របស់​ខ្លួន​ទទួលបានពេលនេះ លោកក៏មាន​ក្តីរំពឹង​ផងដែរថា​ ជ័យលាភីចំណាត់ថ្នាក់លេខ​១​ ជាអ្នកកែច្នៃប្រហុកឆ្នើមប្រចាំឆ្នាំ​២០២៥នេះ​ នឹង​ធ្វើឱ្យប្រជាពលរដ្ឋក្នុងប្រទេស​បាន​ស្គាល់​សិប្បកម្ម​​​កាន់តែច្រើន និងមានទំនុកចិត្ត​ខ្ពស់មកលើផលិតផលរបស់ខ្លួន​ ខុសប្លែក​ពីពេលមុន​ៗ អ្នកប្រើប្រាស់នៅមានចិត្តរារែក​ក្នុងការគាំទ្រផលិតផល ​ដែលកែច្នៃដោយសិប្បកម្ម​សំណាងសុធា​។​ ​លោក យន់ សំណាង​ បញ្ជាក់ថា​​​ «បច្ចុប្បន្ននេះផ្អែកលើ​ផលិតផលយើង (​ប្រហុក)ចូលជាផលិតផលម៉ាកសម្គាល់ភូមិសាស្ត្រទំនិញ (GI)​​ ហើយពេលនេះសិប្បកម្ម​ជាប់ចំណាត់ថ្នាក់លេខ១​ ជាអ្នកកែច្នៃប្រហុកឆ្នើម​ប្រចាំ​២០២៥ទៀត​​ ខ្ញុំសង្ឃឹមថា ​អាជីវកម្មរបស់យើងនឹងរីកចម្រើន​បន្ថែមទៀត​នៅពេលខាងមុខ​»។​ តាម​ម្ចាស់សិប្បកម្ម​កែច្នៃ​ខាងលើ កម្មវិធីប្រកួតប្រជែង​អ្នកកែច្នៃប្រហុកឆ្នើម ឆ្នាំ​២០២៥ បានចំណាយពេល​វេលា​៣៩ថ្ងៃ​ គិតចាប់ពីថ្ងៃដំបូងរហូតដល់ថ្ងៃប្រកាសលទ្ធផល​ កាលថ្ងៃទី​៩ ខែធ្នូ ឆ្នាំ​២០២៥​ ដែលរៀបចំដោយ​នាយកដ្ឋានកសិឧស្សាហកម្ម​។​​ យោងតាម​នាយកដ្ឋានកសិឧស្សាហកម្មនៃក្រសួងកសិកម្ម រុក្ខាប្រមាញ់ និងនេសាទ […]

photo_2025-12-14_16-56-33 (3)
ឯកឧត្តមបណ្ឌិត កៅ ថាច ចុះពិនិត្យកសិដ្ឋានបួនទីតាំង នៅខេត្តតាកែវ និងជំរុញឲ្យពង្រីកផលិតកម្ម ព្រមទាំងផ្តល់ទុនប្រាក់កម្ចីពី ARDB

ខេត្តតាកែវ៖ ព្រឹកថ្ងៃទី ១៤ ខែធ្នូ ឆ្នាំ២០២៥ ឯកឧត្តមបណ្ឌិត កៅ ថាច ប្រតិភូរាជរដ្ឋាភិបាល ទទួលបន្ទុកជាអគ្គនាយក នៃធនាគារអភិវឌ្ឍន៍ជនបទ និងកសិកម្ម (ARDB) និងជាប្រធានសមាគមបណ្តាញកសិករតេជោ បានអញ្ជើញចុះសួរសុខទុក្ខ និងពិនិត្យកសិដ្ឋានចំនួនបួនទីតាំង ស្ថិតនៅក្នុងមូលដ្ឋានខេត្តតាកែវ។ ដំណើរចុះពិនិត្យនេះ មានគោលបំណងលើកទឹកចិត្ត ក្តាប់ស្ថានភាពជាក់ស្តែង និងជំរុញសកម្មភាពផលិតកម្មកសិកម្មក្នុងស្រុក ដើម្បីចូលរួមកាត់បន្ថយការនាំចូលពីបរទេស។ ១- ដំណើរទស្សនកិច្ចកសិដ្ឋានគំរូចំនួនបួនទីតាំងរួមមាន៖ * កសិដ្ឋាន លោក យក់ ចំរើនឫទ្ធិ ដែលកំពុងពង្រីក និងដាំដុះបន្លែចម្រុះ ស្ថិតនៅភូមិកណ្តាល ឃុំលំពង់ ស្រុកបាទី ខេត្តតាកែវ។ * កសិដ្ឋាន លោក ស៊ន ចាន់បូរ ដែលកំពុងចិញ្ចឹមមេមាន់យកពង ស្ថិតនៅភូមិខ្នារ ឃុំក្រាំងធ្នង់ ស្រុកបាទី ខេត្តតាកែវ។ * កសិដ្ឋាន លោក សាប់ សារុន ដែលកំពុងចិញ្ចឹមបង្កង និងត្រី ស្ថិតនៅភូមិដកពរ ឃុំសំបួរ ស្រុកទ្រាំង […]

image_2025-12-09_09-56-33
តម្លៃអង្ករលើសកលលោកធ្លាក់ចុះដល់កម្រិតទាបបំផុត ចាប់តាំងពីឆ្នាំ២០១៧

ម៉ានីល៖ អង្គការស្បៀងអាហារ និងកសិកម្មនៃអង្គការសហប្រជាជាតិ បានរាយការណ៍ថា តម្លៃអង្ករនៅលើសកលលោកបានធ្លាក់ចុះដល់កម្រិតទាបបំផុត ចាប់តាំងពីខែមេសា ឆ្នាំ២០១៧ ដោយសារប្រទេសនានា បានព្យាយាមបង្កើនទិន្នផលក្នុងស្រុករបស់ពួកគេ ដូច្នេះធ្វើឱ្យតម្រូវការសម្រាប់ការផ្គត់ផ្គង់ពីបរទេសថយចុះ។ សារព័ត៌មានរបស់ប្រទេសហ្វីលីពីន បានដកស្រង់ផ្សាយសន្ទស្សន៍តម្លៃអង្ករទាំងអស់របស់អង្គការស្បៀងអាហារ និងកសិកម្ម ដែលបានផ្តល់មធ្យមភាគនៅត្រឹមតែ៩៦,៩ពិន្ទុ នៅក្នុងខែវិច្ឆិកា គឺធ្លាក់ចុះពី៩៨,៤ពិន្ទុ កាលពីក្នុងខែកញ្ញា ឆ្នាំ២០២៥នេះ។ សន្ទស្សន៍នេះតាមដាននិន្នាការធ្លាក់ចុះ ចាប់តាំងពីខែសីហា ហើយស្ថិតនៅកម្រិតទាបបំផុតសម្រាប់ឆ្នាំ២០២៥នេះ ដែលគួរតែមានការជួយរក្សាតម្លៃអង្ករក្នុងស្រុកឱ្យមានស្ថិរភាព។ ទីភ្នាក់ងារអង្គការសហប្រជាជាតិ បានសន្មតថា ការធ្លាក់ចុះជាបន្តបន្ទាប់នៃសន្ទស្សន៍តម្លៃអង្ករ គឺដោយសារតែតម្លៃអង្ករគ្រាប់វែង និងអង្ករក្រអូប ដែលរួមមានតម្លៃអង្ករបាស្មាទី និងតម្លៃអង្ករផ្កាម្លិះកាន់តែធ្លាក់ទាប។ អង្គការស្បៀងអាហារ និងកសិកម្ម បាននិយាយនៅរបាយការណ៍នេះថា «នៅត្រឹមកម្រិតតម្លៃសន្ទស្សន៍នេះ បានន័យថា តម្លៃអង្ករស្ថិតនៅទាបជាងតម្លៃក្នុងឆ្នាំ២០២៤ ចំនួន១៩,៧ភាគរយ និងនៅកម្រិតទាបបំផុត ចាប់តាំងពីខែមេសា ឆ្នាំ២០១៧។ សម្រង់តម្លៃអង្ករគ្រាប់វែងបានធ្លាក់ចុះមកត្រឹម៩៨,៥ពិន្ទុ ខណៈពេលតម្លៃអង្ករក្រអូបបានធ្លាក់ចុះមកត្រឹម៩២,៥ពិន្ទុ។ ផ្ទុយទៅវិញ តម្លៃអង្ករគ្រាប់ខ្លី បានកើនឡើងដល់៩២,៧ពិន្ទុ។ ចំណែកតម្រូវការអង្ករដំណើបរបស់ប្រទេសចិន បានជំរុញឱ្យតម្លៃអង្ករនេះកើនឡើងដល់៩៥,៧ពិន្ទុ។ អង្គការស្បៀងអាហារ និងកសិកម្ម បាននិយាយទៀតថា សម្រង់តម្លៃអង្ករគ្រាប់វែងសម្រាប់ខែវិច្ឆិកា ឆ្នាំ២០២៥នេះ​ ត្រូវបានបូកបញ្ចូលគ្នាក្នុងចំណោមសម្រង់តម្លៃអង្ករនៅក្នុងប្រទេសអាស៊ីមួយចំនួន ដែលបានចាត់វិធានការ ដើម្បីរក្សាស្ថិរភាពតម្លៃ និងដំណើរការផ្គត់ផ្គង់តម្រូវការអង្ករក្នុងស្រុក។ […]

កាលវិភាគផ្សព្វផ្សាយ