សៀមរាប៖អ្នកស្រី ឈិន សុភាសី ប្រធានសហគមន៍កសិកម្មទំនើបស្រូវនាងអំ ស្ថិតនៅស្រុកស្វាយលើ ខេត្តសៀមរាប ចង់ឃើញប្រជាពលរដ្ឋនៅក្នុងស្រុកប្រើប្រាស់និងគាំទ្រនូវអង្ករនាងអំមានសន្ទុះកើនឡើងនៅលើទីផ្សារ ដើម្បីជំរុញឱ្យកសិករនៅក្នុងតំបន់បង្កើនការដំាដុះនិងមានទីផ្សារច្បាស់លាស់និងផ្តល់ទំនុកចិត្តដល់អាជីវករងាយស្រួលធ្វើទីផ្សារ។
ការចង់ឃើញសន្ទុះអង្ករនាងអំមានការកើនឡើងនៅលើទីផ្សារនៅពេលខាងមុខ បន្ទាប់ពីសហគមន៍កសិកម្មទំនើបស្រូវនាងអំចាប់ផ្តើមដាំដុះលើកដំបូងលើផ្ទៃដី ៥៦៥ហិកតាក្នុងឆ្នំា២០២៤ ហើយបើការប្រមូលផលនៅក្នុងឆ្នាំនេះចូលមកដល់ នឹងដាក់ឱ្យក្រុមហ៊ុនក្នុងស្រុកដេញថ្លៃក្នុងទទួលបានស្រូវនាងអំ។
អ្នកស្រី ឈិន សុភាសី បានឱ្យដឹងថា “អង្ករនាងអំមានសម្បុរ ឬគ្រាប់អង្ករមិនស្អាតដូចទៅនិងប្រភេទអង្ករផ្សេង ដោយសារយើងដំាដុះលក្ខណៈសរីរាង្គ អង្ករធម្មជាតិ មិនធ្វើឱ្យប៉ះពាល់ដល់សុខភាពអ្នកបរិភោគ។សព្វថ្ងៃនេះទៀតយើងដំាស្រូវនាងអំ នៅក្រោមដើមឈើ ក្នុងន័យជួយការពារដល់បរិស្ថានថែមទៀត។ដូចនេះលក្ខណៈពិសេសរបស់អង្ករនាងអំ គឺដំាស្រូវអភិរក្សព្រៃឈើបានថែមទៀត”។
អ្នកស្រីបន្តថា ពេលសហគមន៍ធ្វើការដំាដុះពូជស្រូវនាងអំ ទទួលបានជោគជ័យកសិករប្រាកដជាសម្រុកមកចូលជាសមាជិកសហគមន៍ ដើម្បីទាញយកអត្ថប្រយោជន៍សម្រាប់ជីវភាពគ្រួសារ ហើយសម្រាប់អ្នកលក់អង្ករនាងអំ កាន់តែមានទំនុកចិត្តនិងងាយស្រួលក្នុងការធ្វើទីផ្សារ ។ចំណែកអ្នកបរិភោកមិនប៉ះពាល់ដល់សុខភាពបើអាចធ្វើឱ្យតម្រូវការអង្ករនាងអំរីកធំឡើងៗនៅក្នុងប្រទេស។
អ្នកស្រី ឈិន សុភាសី សង្កត់ធ្ងន់ថា “តាមឆន្ទៈរបស់ខ្ញុំ បើសិនមានលទ្ធភាព ខ្ញុំអត់ឱ្យស្រូវនាងអំពេលប្រមូលផលបានហើយ ហូរចេញទៅដល់ក្រុមហ៊ុនណាទេ ។ខ្ញុំប្រមូលទិញយកទាំងអស់ឱ្យតែស្រូវនាងអំផលិតឡើងដោយប្រជាកសិករ ព្រោះអត់ចង់ឃើញស្រូអ្នកផ្សេងធ្វើទីផ្សារជំនួសយើងនោះទេ ចង់ឃើញអង្ករនាងអំបានដល់អ្នកបរិភោគក្នុងស្រុកជាងធ្វើការនាំចេញទៅខាងក្រៅ”។
បើតាមប្រធានសហគមន៍កសិកម្មទំនើបស្រូវនាងអំ, កន្លងមកកាលមិនទាន់បានបង្កើតសហគមន៍កសិកម្មទំនើប មានឈ្មួញនៅក្នុងស្រុកតែងតែប្រមូលទិញពីកសិករក្នុងមួយឆ្នំាមិនក្រោម៨ ០០០តោននោះទេ ហើយឈ្មួញខាងវៀតណាមវិញស្រូវនាងអំមានប៉ុន្មានក៏ប្រមូលទិញយកទាំងអស់៕