ការកែច្នៃម្រេចខ្ចីធ្វើជ្រក់ ក្លាយជាផលិតផលសំខាន់មួយកំពុងទទួលបានការគំាំទ្រពីភ្ញៀវបរទេសនិងទីផ្សារអន្តរជាតិ
ការកែច្នៃផ្លែម្រេចខ្ចី ផ្សំជាមួយផ្កាអំបិលធ្វើជាម្រេចជ្រក់ស្ងួត របស់កសិដ្ឋាន La Plantationមានទីតំងនៅឃុំកូនសត្វ ស្រុកទឹកឈូ ខេត្តកំពត បានក្លាយជាផលិតផលសំខាន់មួយ កំពុងទទួលបានការគាំទ្រពីភ្ញៀវបរទេសចូលមកទស្សនាក្នុងព្រះរាជាណាចក្រកម្ពុជា និងមានការគាំទ្រនៅលើទីផ្សារក្នុងប្រទេសបារាំង និងប៊ែលហ្សិកនាពេលបច្ចុប្បន្ន។ លោក យុត លីណា មគ្គុទេសក៍ ទេសចរណ៍នៅ La Plantation បានឱ្យដឹងថា ម្រេចជ្រក់នេះ ជាផលិតផលថ្មីមួយ ងាយស្រួលក្នុងការប្រើប្រាស់ ដោយសារវាផ្សំជាមួយផ្កាអំបិល និងផ្លែម្រេចខ្ចី វាជួយឱ្យម្ហូបមានជាតិប្រៃតិចៗនិងមានរស់ជាតិ ហិរល្មម។ លោកបន្តថា ម្រេចជ្រក់នេះ មានភ្ញៀវបរទេសដែលចូលមកទីនេះភាគច្រើនគំាំទ្រ ដោយសារម្រេចជ្រក់នេះវាមិនសូវមានជាតិហិរខ្លាំ ដូចនេះទើបធ្វើឱ្យភ្ញៀវមកពីខាងអឺរ៉ុបចិត្តជាមួយរសជាតិម្រេចជ្រក់នេះច្រើន។ដោយឡែកសម្រាប់ពលរដ្ឋខ្មែរយើងវិញ មានអ្នកចូលចិត្តនៅមានចំនួនតិចតួច ដោយសារម្រេចស្រស់មានលក់ច្រើនតាមតំបន់ងាយស្រួលរកទិញនៅលើទីផ្សារបាន បើចង់ធ្វើម្ហូបជាមួយម្រេចស្រស់នេះ។ បើតាមលោក យុត លីណា, ម្រេចជ្រក់ក៏ដូចជាផលិតផលផ្សេងទៀតរបស់ La Plantation សម្រាប់ទីផ្សារនៅក្នុងស្រុក មានលក់នៅក្រុងកំពត, ក្រុងភ្នំពេញ និងមាននៅខេត្តសៀមរាប ហើយនៅថ្ងៃអនាគត La Plantation ចង់ពង្រីកបន្ថែមទៅតាមខេត្តផ្សេងទៀត ។ចំណែកទីផ្សារនៅក្រៅប្រទេស La Plantationបាននាំចេញទៅលក់នៅទីតាំងផ្ទាល់របស់ខ្លួនក្នុងប្រទេសបារាំង និងប្រទេសប៊ែលហ្សិកដែលមានបរិមាណ១០តោនក្នុងមួយឆ្នាំ ស្របពេលបច្ចុប្បន្ន La […]